ATAC impotriva AMBASADEI SPANIEI din Kabul: Cel putin 2 persoane au MURIT. Premierul spaniol NEAGA. UPDATE

Un ATENTAT TALIBAN cu MASINA CAPCANA urmat de SCHIMBURI DE FOCURI a vizat vineri incinta AMBASADEI SPANIEI DIN KABUL, au declarat oficiali afagani si spanioli, scrie AFP, care precizeaza ca deocamdata este imposibil de stabilit un eventual bilant al victimelor.

UPDATE 22:18: Mariano Rajoy, premierul spaniol, sustine ca ambasada Spaniei la Kabul nu a fost vizata de atacul lansat vineri in capitala afgana.

Insa, oficialul recunoaste ca un politist spaniol a fost ranit si evacuat, noteaza Agerpres.

“Au circulat zvonuri conform carora ar fi avut loc un atac contra ambasadei noastre. Nu a fost cazul, nu au existat un atac si nici intentia de a desfasura unul contra ambasadei Spaniei in Afganistan”, a spus premierul.

Inainte de reactia oficiala au existat informatii potrivit carora un atentat cu masina-capcana comis de talibani, care a fost urmat de un schimb de focuri, a vizat incinta Ambasadei Spaniei la Kabul. 

Talibanii au revendicat acest atac, insa au declarat ca tinta era un hostel frecventat de straini. 

UPDATE 19:33: Cel putin doua persoane au fost ucise. Spitalul de Urgenta situat la 700 de metri distanta de ambasada a raportat primirea a sapte victime.

Surse oficiale spun ca ambasada ar fi fost tinta atacului.

“Nu va pot da mai mult detalii, dar pot confirma 100% că atacul a fost impotriva ambasadei”, a precizat purtatorul de cuvant al premierului spaniol.

Potrivit The Wall Street Journal, si Ministerul afgan de Interne a confirmat “un atac terorist”.

Stire intiala

“Ambasada a fost atacata. Strangem in prezent informatii”, a declarat un purtator de cuvanat al ministerului de externe din Madrid.

Informatia a fost confirmata de politia din Kabul.

Vom reveni cu amanunte

Sursa foto: irishtimes