ATAC IN BURKINA FASO: 23 de MORTI, 126 de persoane eliberate si 4 jihadisti UCISI

Presedintele din Burkina Faso a anuntat sambata ca fortele de interventie au ucis un al patrulea extremist, intr-un hotel vecin cu cel atacat in capitala de persoane inarmate, un atac revendicat de Al-Qaida, relateaza AP in pagina electronica.

Presedintele Roch Marc Christian Kabore a anuntat ca forte din tara sa si forte franceze au ucis un al patrulea jihadist, in timp ce efectuau verificari in hotelul Yibi, dupa incheierea operatiunilor la hotelul Splendid, din care au eliberat 126 de persoane si unde au ucis trei atacatori.

El a precizat ca cei trei atacatori ucisi anterior, sambata, sunt femei.

Kabore a prezentat de asemenea un nou bilant.

CITESTE SI: BURKINA FASO: Doi cetateni austrieci au fost RAPITI la granita cu MALI

Cel putin 23 de persoane au fost ucise dupa ce extremisti au atacat restaurantul Cappuccino si au preluat controlul asupra hotelului Splendid, situat peste drum, vineri seara.

Un purtator de cuvant al Ministerului Securitatii si Afacerilor Interne a anuntat anterior ca 22 de persoane au fost ucise, dupa ce extremisti afiliati Al-Qaida au preluat controlul asupra hotelului Splendid.

Abi Ouattara a prezentat acest bilant dupa ce fortele de interventie au eliberat 126 de persoane si au ucis trei jihadisti, punand astfel capat operatiunii impotriva extremistilor la hotelul Spendid si la restaurantul Cappuccino de la Ouagadougou.

 Sursa foto: capital