ATAC in TUNSIA: Un prim grup de SUSPECTI au fost ARESTATI in legatura cu ATENTATUL de vineri

 Tunisia a anuntat luni arestarea unui prim grup de suspecti asociati cu autorul atentatului de vineri de la Port El Kantaoui, in apropiere de Sousse (est), in care si-au pierdut viata 39 de persoane, in majoritate turisti britanici, informeaza AFP si Reuters.

‘Am inceput prin arestarea unui prim grup, al carui numar este important, al retelei care se afla in spatele acestui criminal terorist’, a declarat ministrul tunisian de interne, Najem Gharsalli, intr-o conferinta sustinuta in prezenta omologilor sai francez, german si britanic.

Oficialul tunisian nu a oferit alte detalii, mentionand doar ca autoritatile verifica in continuare daca atacatorul, identificat drept Seifeddine Rezgui, un student in varsta de 23 de ani, a fost antrenat in tabere jihadiste in tara vecina Libia.

CITESTE SI: Tatal atacatorului din Tunisia: Extremistii “I-AU DISTRUS CREIERUL FIULUI MEU” 

Ministrul de interne s-a angajat ca ‘orice persoana care a furnizat un sprijin logistic sau financiar atacului va fi arestata’, si le-a promis ‘victimelor (…) ca acesti ucigasi vor fi prezentati justitiei tunisiene pentru a fi pedepsiti in mod corect’.

In declaratia sa, sustinuta in hotelul din Port El Kantaoui pe a carui plaja a avut loc masacrul, Najem Gharsalli le-a multumit omologilor europeni pentru prezenta lor ‘in aceste momente dificile’ pentru Tunisia. ‘impartasim si aparam aceleasi valori’, a mai afirmat responsabilul tunisian, precizand ca ‘am studiat ce anume am putea face impreuna pe viitor pentru a dezvolta cooperarea in domeniul securitatii’.

CITESTE SI: ATAC ARMAT TUNISIA: BILANTUL PROVIZORIU a ajuns la 37 de MORTI si 36 de RANITI. Cine este AUTORUL ATENTATULUI. UPDATE

Najem Gharsalli a reaminitit ca guvernul de la Tunis a decis sa desfasoare politisti inarmati pe plaje si in incinta hotelurilor, precum si sa inchida toate moscheile care ‘propaga un discurs de ura pentru a-i diviza pe tunisieni’.