ATAC la un hotel de lux din EGIPT: Turistii europeni, in stare stabila dupa ce au fost injunghiati

Doi austrieci si un suedez, care au fost injunghiati intr-un atac asupra unui hotel din Hurghada, din Egipt, au fost raniti usor si sunt intr-o stare stabila, a declarat sambata un oficial egiptean, informeaza Associated Press.

Oficialul, care a solicitat anonimatul a spus ca victimele sunt Renata si Wilhelm Weisslein si Sammie Olovsson. Oficialul a spus ca acestia au suferit rani superficiale. 

Doi indivizi au atacat trei persoane la un hotel din Hurghada, vineri seara. Fortele de securitate i-au impuscat pe ambii atacatori.

CITESTE SI: ATAC ARMAT la un hotel de lux din EGIPT: Cel putin doi TURISTI STRAINI au fost RANITI

Acesta a fost al doilea atac de la hotel in tot atatea zile. Un afiliat al Statului Islamic a produs un atac asupra unui hotel din Cairo, langa Piramide, dar in care nimeni nu a fost ranit.

Jan-Eric Olovsson, in varsta de 64 de ani, tatal victimei suedeze, a declarat pentru ziarul Expressen ca victimele luau cina in restaurant cand atacatorii i-au luat cu asalt. 

El a spus ca fiul sau a fost injunghiat de patru ori in gat, dar ” este bine” datorita puterii sale fizice. 

“Am crezut ca nu este real, dar cand mi-am dat seama, am fugit pe strada si am incercat sa fac rost de o ambulanta.”, a mai spus acesta.

El a spus o alta femeie care lua masa in restaurant a fost, de asemenea, ranita.

La scurt timp dupa atac, Sammie a scris pe profilul sau de Facebook, spunand ca a fost “norocos” pentru ca a deviat cutitul atunci cand atacatorul a vrut sa-l injunghie in piept. 

El a declarat ca nu a fost atins prea tare asa ca va putea parasi spitalul sambata.

Egiptul a incercat cu greu sa-si revina in industria turismului, dupa ani de neliniste, dar accidentul aviatic de anul trecut, cand un avion rusesc a fost doborat reprezinta o lovitura majora pentru industrie.

Sursa foto: dcnews