ATAC SANGEROS IN FRANTA: O UZINA din Isere a fost ATACATA, iar un om, DECAPITAT

Mai multe persoane au fost arestate si se afla acum in custodia politiei, in cazul atacului terorist din Franta in care un barbat a fost decapitat, iar alte doua persoane au fost ranite.

“Cei care ar fi participat la aceasta crima abjecta sunt in custodia politiei, dupa ce au fost arestati”, a anuntat vineri ministrul de Interne francez Bernard Cazeneuve, citat de The Star.

Ministrul le-a spus jurnalistilor ca victima decapitata nu a fost inca identificata. Capul barbatului ucis a fost atarnat intr-un gard, avand mesaje islamiste inscriptionate pe el.

Bernard Cazeneuve a declarat ca autoritatile cred ca suspectul principal este un localnic, care a fost monitorizat din 2006 pentru legaturi cu extremistii islamisti, insa s-a renuntat la supraveghere in 2008.

Un atac revendicat de sustinatorii Statului Islamic a avut loc vineri dimineata in Franta. Un barbat a fost descoperit decapitat si a avut loc o explozie urmata de un incendiu, la societatea Air Products de la Saint-Quentin-Fallavier, in regiunea Isere, in apropiere de Grenoble.

Presa franceza anunta initial ca un suspect a fost arestat, un barbat in jur de 30 de ani cunoscut serviciilor de securitate, si ca un al doilea ar fi cautat si se crede ca se deplaseaza cu o masina.

Ulterior, presedintele francez Francois Hollande a precizat ca atacul a fost terorist si ca ar mai putea fi un suspect in libertate, dupa ce fortele de ordine au prins un suspect.

Hollande a precizat ca suspectul prins a fost identificat si ca scopul atacului a fost sa fie aruncata in aer fabrica din Saint-Quentin-Fallavier. 

Sursa foto www.antena3.ro