ATAC SANGEROS NISA: 84 de MORTI, 18 RANITI grav. Doi ROMANI raniti! CRIMINALUL, IDENTIFICAT. UPDATE

ATENTAT TERORIST NISA. 84 de oameni, intre care mai multi copii, au murit si zeci au fost raniti joi seara, la Nisa, intr-un atac care a cutremurat intreaga lume chiar de Ziua Nationala a Republicii Franceze. MAE de la Bucuresti a confirmat ca printre raniti se afla si doi romani.

UPDATE:  Presedintele francez Francois Hollande a sosit la Nisa. Alaturi de el se afla si premierul Manuel Valls si ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve. Tunisia a condamnat “atacul las” comis de MOHAMED LAHOUAIEJ BOUHLEL, un franco-tunisian. Presedintele Beji Caid Essebsi a indemnat vineri la “solidaritate” in lupta impotriva terorismului. El a transmis condoleante Frantei si poporului francez.

STIRE INITIALA

ATENTAT TERORIST NISA. Soferul unui camion a intrat intentionat cu viteza intr-o multime de oameni care venisera sa vada focul de artificii, tragand la intamplare in cei care reuseau sa scape de sub rotile vehiculului. In camion au fost gasite numeroase arme de foc si grenade. Insa surse apropiate anchetei au declarat ca acestea erau nefunctionale.

ATENTAT TERORIST NISA. Autoritatile din Franta trateaza incidentul ca pe un ATAC TERORIST, oamenii fiind rugati sa stea in case. Jihadistii sarbatoresc atacul pe retelele de socializare, insa momentan nicio grupare terorista nu l-a revendicat.

ATENTAT TERORIST NISA. Autorul ATACULUI TERORIST, care a fost ucis de politisti, este MOHAMED LAHOUAIEJ BOUHLEL, un franco-tunisian in varsta de 31 de ani. Autoritatile au comparat amprentele sale cu cele care apareau pe actele descoperite in camion. Barbatul are un cazier lung, care include jaf armat, violente conjugale si amenintari. Potrivit site-ului BFMTV, criminalul era casatorit si avea 3 copii. Era cunoscut drept o persoana nu foarte religioasa.

Sursa foto: la republique