ATACATORUL din Canada incerca sa obtina pasaport pentru a ajunge in SIRIA

ATACURI ARMATE LA OTTAWA, inclusiv la Parlament. Un militar si un atacator au fost ucisi. FBI: Grupul terorist SI planuieste atacuri in SUA si Canada

CANADIANUL in varsta de 32 de ani care A UCIS miercuri un militar la Ottawa incerca sa obtina un pasaport pentru a ajunge in Siria, a anuntat Bob Paulson, comisarul Jandarmeriei Regale a Canadei (CRG).

Sosit in capitala federala canadiana pe 2 octombrie, Michael Zehaf-Bibeau se afla “in oras pentru a solutiona o problema legata de pasaport, dar el spera totodata sa plece in Siria”, a declarat joi Paulson intr-o conferinta de presa. “Mama sa ne-a spus acest lucru ieri (miercuri)”, a precizat Paulson.

Citeste si: MICHAEL ZEHAF-BIBEAU, ATACATORUL DIN OTTAWA, ESTE FIUL VICEPRESEDINTELUI COMISIEI PENTRU IMIGRANTI. FOTO IN ARTICOL

Nascut la Montréal si instalat la Vancouver in ultimii ani, Zehaf-Bibeau a depus o cerere pentru eliberarea unui pasaport, iar GRC efectua o ancheta asupra lui, cu scopul de stabili oportunitatea de a-i acorda sau nu un pasaport, a declarat comandantul GRC.

Conducatorul anchetei a anuntat ca nu exista “nicio informatie care sa faca o legatura intre cele doua atentate” comise in Canada saptamana aceasta, soldate in total cu doi MORTI si patru raniti.

Martin Couture-Rouleau, in varsta de 24 de ani, a intrat cu masina intr-un militar, pe care l-a UCIS, intr-o parcare de la Saint-Jean-sur-Richelieu (Québec), dupa care a fost ucis de politie.

Bob Paulson a mai notat ca, din cauza cazierului ATACATORULUI INARMAT, acestuia i s-a interzis sa detina o arma de foc, iar politia urmeaza sa stabileasca provenienta carabinei Winchester pe care a folosit-o pentru A UCIDE militarul in apropiere de Parlament.

Era o persoana dezabuzata “care nutrea credinte EXTREMISTE”, a subliniat Bob Paulson, subliniind ca a barbatul a “actionat singur”.

Citeste si: CANADA: AUTORUL ATACULUI COMIS IN PARLAMENT A FOST IDENTIFICAT

Paulson a mai anuntat ca serviciile de securitate au identificat 93 de canadieni “care au dovedit ca intentioneaza sa calatoreasca in strainatate” pentru a lupta alaturi de grupari extremiste. Acest numar “se schimba zilnic”, a subliniat el, adaugand ca “exista mai multe amenintari reprezentate de fiecare dintre acesti indivizi” identificati.