ATACUL DIN CAIRO: ITALIA isi arata sustinerea fata de presedintele EGIPTULUI in lupta contra terorismului

Premierul italian MATTEO RENZI l-a contactat sambata, dupa explozia de la Consulatul italian din Cairo, pe presedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi si i-a transmis ca Italia sustine eforturile Egiptului in lupta impotriva terorismului, relateaza The Associated Press in pagina electronica.

“Italia stie ca terorismul este o provocare imensa, care marcheaza profund istoria in vremurile noastre”, i-a spus Renzi lui el-Sisi sambata dimineata, potrivit unui comunicat emis de Biroul premierului. “Nu vom lasa Egiptul singur. Italia si Egiptul sunt si vor fi intotdeauna impreuna in lupta impotriva terorismului”, se arata in comunicat.

CITESTE SI: ATENTAT la Consulatul ITALIEI din CAIRO: Un MORT si patru RANITI. STAT ISLAMIC revendica ATACUL. UPDATE

Ministrul egiptean de Interne Magdy Abdel-Ghaffar a vizitat scena atacului cu bomba, in centrul capitalei egiptene. Televiziunile au transmis imagini in care ministrul apare examinand pagubele.

Ministrul italian de Exerne Paolo Gentiloni a declarat sambata dimineata ca tara sa nu se va lasa intimidata de explozia care a avariat cladirea consulatului.

O persoana a fost ucisa, iar alte patru ranite sambata dimineata, in explozie, potrivit Ministerului egiptean al Sanatatii. Deflagratia a avariat grav imobilul si a spart conducte de alimentare cu apa, provocand o inundatie in zona.

CITESTE SI: ATAC ARMAT in GERMANIA: Cel putin doi MORTI in urma incidentului din orasul LEUTERSHAUSEN. UPDATE 

Politia egipteana continua sa ancheteze cauza exploziei. Atacul a fost revendicat de catre gruparea terorista STAT ISLAMIC.

“Gandurile noastre se indreapta catre persoanele afectate si personalul nostru. Italia nu se va lasa intimidata”, a scris Getiloni intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

Explozia a avut loc la ora locala 6.20 (7.20, ora Romaniei), in timp ce consulatul era inchis. Niciun membru al personalului italian nu a fost ranit, a declarat un oficial italian de la Cairo pentru AP.

 Sursa foto www.evz.ro