Atacul la ministrul Culturii, Daniel Barbu, s-a lasat cu audieri la Politie. Deocamdata, nicio retinere!

Atacul de joi seara asupra masinii in care se afla ministrul Culturii, Daniel Barbu, s-a lasat cu audieri la Politie, insa nicio persoana nu a fost deocamdata retinuta.

Opt persoane au fost identificate in cazul atacului de aseara, iar 30 de martori  sunt asteptati sa vina sa vorbeasca cu politistii pentru a furniza informatii in acest dosar. 

In noaptea de joi spre vineri au fost anchetate trei persoane, doi protestatari si soferul lui Daniel Barbu. Deocamdata nicio persoana nu a fost retinuta.

Cei care i-au vandalizat masina ministrului Culturii ar putea fi acuzati de abuz contra bunelor moravuri, incident care se pedepseste cu pana la 7 ani de inchisoare.

Politistii trebuie sa-i identifice pe toti cei care au participat aseara la acest incident. Sunt studiate si imaginile de pe camerele de supraveghere.

Ministerul de Interne, Radu Stroe, a declarat, vineri dimineata, ca vandalizarea masinii lui Barbu a fost un act premediat.

Reamintim ca Daniel Barbu, ministrul Culturii, a fost atacat, joi seara, in timp ce se afla cu masina in Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Blanari, de mai multi protestatari anti-Rosia Montana. Acestia au inconjurat masina in care se afla oficialul, dupa ce acesta a participat la o conferinta pe teme culturale organizata la un club din Centrul Vechi. 

Foto: buzznews.ro