ATACURI ARMATE COPENHAGA: Politia a confirmat identitatea SUSPECTULUI

Politia daneza a confirmat marti seara identitatea barbatului suspectat de comiterea doua ATACURI ARMATE MORTALE  la sfarsitul saptamanii trecute la COPENHAGA, identificandu-l ca fiind OMAR AL-HUSSEIN, in varsta de 22 de ani, transmite AFP.

“Politia din Copenhaga poate confirma acum informatiile publicate de presa cu privire la identitatea presupusului criminal”, a aratat Politia intr-un comunicat de presa.

CITESTE SI: ATAC ARMAT intr-o CAFENEA din COPENHAGA. Un CIVIL a MURIT, trei POLITISTI sunt RANITI. UPDATE 

OMAR AL-HUSSEIN, nascut in DANEMARCA din parinti palestinieni, a fost ucis duminica dimineata in timpul un schimb de focuri cu politia dupa ce sambata a deschis focul asupra unei cafenele in care se desfasura o dezbatere privind islamul si libertatea de exprimare. Un civil si-a pierdut viata in acest prim atac, iar ulterior barbatul a ucis un evreu in unei sinagoci din capitala daneza.

Cinci POLITISTI au fost RANITI in aceste ATACURI. Ancheta a aratat ca tanarul a incercat anterior, fara succes, in cafeneaua atacata “prin alte intrari in afara de intrarea principala”, se mai arata in aceeasi declaratie.

CITESTE SI: Un NOU ATAC ARMAT a avut loc la Copenhaga. Presupusul AUTOR a fost IMPUSCAT 

Prima sa victima a fost impuscat pe strada, cu o arma care a fost gasita ulterior pe un teren de fotbal din cartierul sau. Cele doua arme folosite ulterior in atacul asupra sinagogii au fost gasite asupra sa dupa ce a fost impuscat de autoritati, au mai declarat anchetatorii.

Sursa foto: dagbladett