ATACURI ARMATE LA OTTAWA, inclusiv la Parlament. Un militar si un atacator au fost ucisi. FBI: Grupul terorist SI planuieste atacuri in SUA si Canada

ATACURI ARMATE LA OTTAWA, inclusiv la Parlament. Un militar si un atacator au fost ucisi. FBI: Grupul terorist SI planuieste atacuri in SUA si Canada

Focuri de arma au fost trase, miercuri, in centrul orasului Ottawa, in fata Parlamentului si la un memorial al eroilor, unde un militar a fost ucis, anunta surse citate de postul CBC. Premierul Canadei, Stephen Harper, se afla in Parlament in momentul incidentului armat produs miercuri, dar a parasit zona in siguranta, anunta surse citate de CBC. Potrivit FBI, membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri cu privire la comiterea de atacuri in Statele Unite si Canada.

UPDATE 20:59 – Unul dintre autorii atacurilor de la Ottawa este militant islamist – surse

Unul dintre autorii atacurilor armate din Ottawa purta val islamic, ceea ce sugereaza ca este vorba de un complot terorist islamist, probabil al gruparii Stat Islamic in Irak si Levant, afirma surse din cadrul politiei citate de presa canadiana.

Barbatul impuscat mortal de fortele de ordine dupa ce a deschis focul in sediul Parlamentului canadian purta “val islamic”, au declarat oficiali ai politiei canadiene.

UPDATE 20:23 – Canada intensificase masurile de securitate, inainte de atacuri, pe fondul amenintarilor islamiste

Guvernul Canadei sporise nivelul de alerta antiterorista inainte de atacurile de la Ottawa, dupa un incident islamist petrecut luni si soldat cu doi morti, relateaza BBC News online.

Citeste si: Canada a ridicat nivelul de alerta privind riscul de ATENTATE

Canada a sporit nivelul de alerta terorista de la “scazut” la “mediu”.

UPDATE 20:13 – Guvernul canadian confirma moartea unui militar in atacurile de la Ottawa

Militarul ranit in incidentul armat de la Memorialul national al eroilor canadieni a decedat la spital, iar un agent de paza de la Parlament este ranit, anunta Jason Kenne, ministrul canadian al Dezvoltarii Sociale.

“Transmitem condoleante pentru militarul ucis; rugaciunile noastre sunt pentru agentul de securitate de la Parlament care a fost ranit. Canada nu va fi terorizata sau intimidata”, a spus Jason Kenne.

UPDATE 19:43 – FBI: Grupul terorist Stat Islamic are planuri privind atacuri in Statele Unite si Canada

Membri ai grupului terorist Stat Islamic au planuri privind comiterea de atacuri in Statele Unite si Canada, anunta Biroul Federal american de Investigatii (FBI), cerand autoritatilor sa ramana mobilizate, pe fondul atacurilor de la Ottawa.

Potrivit FBI, serviciile secrete au interceptat de curand conversatii ale unor membri ai grupului terorist Stat Islamic care analizau posibilitatea comiterii unor atacuri la unitati militare din Statele Unite si Canada.

FBI a cerut autoritatilor americane sa fie vigilente, precizand ca ofera asistenta serviciilor de securitate canadiene.

UPDATE 19:11 – Incidente armate in cel putin trei zone din Ottawa – politie

Incidente armate au fost semnalate in cel putin trei zone din Ottawa, miercuri dimineata, autoritatile cautand mai multi barbati inarmati, dupa ce un militar si un atacator au murit, relateaza CNN.

Potrivit CNN, persoane inarmate au deschis focul la Memorialul national de razboi, la sediul Parlamentului si in centrul comercial Rideau.

Un presupus atacator a murit in schimbul de focuri cu politia, la Parlament, iar un militar a fost impuscat mortal la Memorialul national de razboi.

Autoritatile cauta mai multi indivizi inarmati.

STAT ISLAMIC ANTRENEAZA PILOTI CU AJUTORUL UNOR AVIOANE CAPTURATE DE LA ARMATA SIRIANA

Cel putin 20 de focuri de arma au fost trase, miercuri dimineata, in incinta Parlamentului Canadei.

UPDATE 18:31 – Un atacator a fost ucis in interiorul Parlamentului din Ottawa

Un atacator a fost ucis in interiorul Parlamentului canadian dupa ce un soldat a fost impuscat la un memorial al eroilor din Ottawa, relateaza CBC News in pagina electronica.

Postul de televiziune sustine ca are confirmarea ca unul dintre atacatori este mort, insa exista temeri ca ar fi implicati mai multi. Politia si martorii oculari anunta ca au fost mai multe focuri de arma in mai multe zone din jurul Parlamentului.

UPDATE 18:10 – Cel putin 20 de focuri de arma au fost trase in Parlamentul Canadei – AFP

Cel putin 20 de focuri de arma au fost trase, miercuri dimineata, in incinta Parlamentului Canadei, politia cautand unul sau doi indivizi inarmati, relateaza AFP.

“Un barbat a intrat alergand in Parlament. Era urmarit de politisti inarmati si toata lumea s-a adapostit”, a declarat Marc-André Viau, un angajat al Parlamentului. “Cel putin 20 de focuri de arma automata au fost trase in Parlament”, a spus el.

Un cameraman al Radio Canada a numarat aproximativ 50 de focuri de arma.

Doi barbati avand arme de vanatoare sunt cautati, a relatat presa canadiana.

Potrivit AFP, incidentul armat a inceput la un memorial al eroilor situat in apropierea Parlamentului. Un militar a fost ranit grav la memorial si este supus manevrelor de resuscitare.

Conform publicatiei The Telegram, focuri de arma au fost trase in fata Parlamentului canadian, iar agentii de securitate il cauta pe autor.

Sediul Parlamentului a fost inchis in urma incidentului armat.