ATANASIU, despre CHILIMAN: Cine nu respecta legea trebuie sa suporte consecintele

Prim-vicepresedintele PNL TEODOR ATANASIU, care coordoneaza si PNL Bucuresti, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca nu stia de cazul primarului Sectorului 1, ANDREI CHILIMAN, acuzat de fapte de coruptie.

Cu toatea acestea, Atanasiu a precizat ca indiferent de culoarea politica, cine nu respecta legea trebuie sa suporte consecintele.

“Nu stiu cazul. Cred ca are foarte putina relevanta faptul ca intr-o activitate administrativa se intalneste si cu oameni de alta coloratura politica sau fara coloratura politica sau ca in anumite proiecte pe care primaria, care are o anumita culoare politica, poate sa atraga intr-un parteneriat si oameni de alta coloratura politica. Nu asta este problema. Problema este ca toata lumea sa respecte legea in activitatea respectiva si atunci toate lucrurile sunt bune. in rest, cine nu respecta, indiferent de culoarea politica, trebuie sa suporte rigorile legii”, a spus Atanasiu.

CITESTE SI: ANDREI CHILIMAN a fost RETINUT de procurorii DNA Ploiesti. VLAD MOISESCU, adus la AUDIERI. UPDATE

Prim-vicepresedintele PNL a mai precizat ca nu avea de unde sa stie de presupusele fapte de coruptie ale lui Chiliman, pentru ca la partid nu vin oamenii sa se spovedeasca.

“Nu stiam (…) Sa stiti ca nu au obisnuinta sa vina sa ne anunte inainte, aflam cand sunt chemati. Nu vin sa se spovedeasca la partid”, a afirmat Atanasiu.

Andrei Chiliman este suspectat de trafic de influenta in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Numitorul comun ar fi omul de afaceri Gheorghe Boeru, audiat si retinut saptamana trecuta de DNA, alaturi de fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova Adrian Semcu. Potrivit surselor, firma controlata de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte si cu Primaria Sectorului 1 pentru consultanta in activitati precum lucrari de asfaltare si anvelopari de blocuri. Angajati ai Primariei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

CITESTE SI: MITA IMPARTITA: 30% CHILIMAN, cate 15% Moisescu, Costescu si Brad,10% PNL Sectorul 1(surse)

Primarul sectorului 1 a fost dus joi de la aeroportul Otopeni, acesta venind de la Bruxelles, direct la audieri la DNA Ploiesti.

Sursa foto www.mediafax.ro