Atanasiu: Iohannis s-a pastrat in limita decentei autoimpuse. Nu va intra in jocul lor si nu-i va ataca pe problemele personale

Prim-vicepresedintele Aliantei Crestin Liberale (ACL) Teodor Atanasiu a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca desi Klaus Iohannis a fost “atacat” in anumite probleme personale, candidatul la prezidentiale a continuat “sa se pastreze in limita decentei autoimpusa”.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile purtatorului de cuvant al Partidului Social Democrat (PSD), Gabriela Firea, care a declarat, joi, ca doreste sa ridice niste semne de intrebare referitoare la posibila implicare a familiei Iohannis in traficul cu copii, Teodor Atanasiu a spus ca, in primul rand, aceasta “nu e o doamna”, iar in al doilea rand ca Iohannis a fost doar soferul sotiei sale, translator intr-un caz de adoptie facuta conform legilor din Romania.

“In primul rand, vreau sa spun ca doamna Firea nu e o doamna. Doamna Firea este un exemplar uman care a intrecut orice limita a bunului simt. Asta e prima constatare. A doua constare: da, domnul Iohannis a fost soferul nevesti-sii, nu al acelei familii. Adica, familia care a venit sa adopte copii in Romania a angajat un translator, translatorul fiind nevasta-sa (sotia lui Iohannis — n.r.). Nevasta-sa l-a rugat pe sot (pe Iohannis — n.r.) sa o duca cu masina in localitatea in care trebuia sa faca translatia. si a dus-o. si cred ca oricare dintre dumneavoastra v-ati duce sotia sau prietena acolo unde are de mers, daca aveti la dispozitie timp liber si puteti sa-i veniti in ajutor. Nu cred ca se comporta vreun barbat altfel. Nu stiu daca si sotul doamnei Firea, dar presupun ca pana si domnul Pandele ar duce-o pe doamna Firea, daca ar fi cazul”, a declarat prim-vicepresedintele ACL.

Citeste si: DEZBATERE ELECTORALA PENTRU ALEGERILE PREZIDENTIALE. IPP INVITA PRINCIPALII CANDIDATI SA PARTICIPE LA O DEZBATERE INAINTE DE PRIMUL TUR

Teodor Atanasiu a subliniat ca la atat se reduce implicarea lui Klaus Iohannis “in tranzactia cu copii”, respectiv ca a fost soferul sotiei sale, care era translatorul familiei ce a adoptat copii. Senatorul a sustinut ca aceasta adoptie s-a facut conform legii din Romania, printr-o hotarare a Tribunalului.

“Restul povestilor sunt de doi bani”, a declarat Atanasiu.

Intrebat daca Iohannis va actiona intr-un anumit fel si va apela la justitie in acest caz, prim-vicepresedintele ACL a spus ca nu stie acest lucru, mentionand ca acesta are timp sa se hotarasca.

“Domnul Iohannis a incercat sa se pastreze in limitele decentei si sa nu comenteze despre adversarii politici decat declaratiile politice facute de ei si respectiv deciziile politice luate in activitatea lor profesionala si nici intr-un caz sa nu discute despre problemele personale si ale familiilor lor. Ei nu au facut acest lucru si, cu toate astea, Iohannis a continuat sa se pastreze in limita decentei autoimpuse. Faptul ca va actiona sau nu in instanta, nu stiu. E problema dansului si se va hotari. Are timp doi ani, timp de prescriptie, deci are timp sa hotarasca daca actioneaza sau nu. E problema dansului. (…). Sa stiti ca nu va intra in jocul lor si nu va incepe sa-i atace pe problemele pe care este atacat, pe cele personale”, a conchis senatorul Teodor Atanasiu.

Citeste si: PONTA, LA B1: ACEASTA CAMPANIE ELECTORALA S-A CANALIZAT PE VOTUL NEGATIV

Purtatorul de cuvant al PSD, senatoarea Gabriela Firea, a declarat joi ca doreste sa ridice niste semne de intrebare referitoare la implicarea familiei Iohannis, respectiv a candidatului ACL, in traficul cu copii, citand in acest sens informatii adunate din presa.

Firea a dat publicitatii in acest sens si o scrisoare deschisa in care propune romanilor sa se uite la fapte, la date, la realitati, care “arata un profil total neasteptat pentru cel care doreste sa ajunga presedinte al Romaniei”.

Ea a dorit sa sublinieze ca nu se refera la procedurile legale de adoptie, ci la retele ilegale, la mecanismele “intunecate” prin intermediul carora copiii Romaniei au fost trimisi peste granita si nu se mai stie nimic despre soarta lor. “Cazul Iliut de la inceputul anilor 90 este un astfel de caz”, a exemplificat senatoarea PSD.