Atanasiu: Ponta tine USL sa mai ia niste voturi, asa cum o tinea Bula pe bunica-sa dupa ce a murit ca sa ii ia pensia

Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, sustine ca Victor Ponta pastreaza USL “in vitrina” ca sa ia voturi, “asa cum isi tinea Bula pe bunica-sa dupa ce a murit ca sa ii ia pensia”, iar acum “recidiveaza in povestea” cu refacerea USL si nu isi da seama ca nu poate face astfel de trocuri cu PNL.

“In primul rand, nu as vrea sa comentez niste exit-poll-uri in care nu am incredere, mai ales ca am vazut niste rezultate total contradictorii. Am vazut un PNL care era la 19 la suta la ora 18.00 si care pana la ora 21.00 a picat total, si electoratul de stanga, adica batranii, s-au inghesuit la vot, ceea ce e putin probabil. Deci, eu as vrea sa vedem rezultatele numaratorii voturilor, ca nu am incredere in aceste exit-poll-uri. PNL va avea maine dimineata o intalnire a conducerii centrale si cu rezultatele finale pe masa o sa discutam ceea ce este de facut. Oricum, pana atunci vrem sa fim foarte vigilenti, sa numaram foarte bine voturile fiindca nu credem in exit-poll-uri”, a declarat Teodor Atanasiu, duminica seara, citat de corespondentul Mediafax.

Intrebat ce parere are despre ideea refacerii USL, Teodor Atanasiu a raspuns ca Victor Ponta “recidiveaza in povestea” cu refacerea USL si nu isi da seama ca discuta cu niste oameni seriosi, iar cu PNL nu va putea sa faca astfel de trocuri.

“Eu, pana acum, am crezut ca domnul Victor Ponta ne povesteste despre USL, asa, ca sa il tina in vitrina sa mai ia niste voturi, asa cum isi tinea Bula pe bunica-sa dupa ce a murit ca sa ii ia pensia, dar se pare ca domnul Victor Ponta continua, recidiveaza in povestea asta si am impresia ca el nu isi da seama ca el discuta cu niste oameni seriosi. Probabil ca la PSD se fac astfel de trocuri, cu PNL nu va putea sa faca astfel de trocuri”, a afirmat Teodor Atanasiu.

Intrebat daca este oportuna o posibila demisie a liderului PNL Crin Antonescu dupa aceste alegeri, Atanasiu a spus ca demisia este un act unilateral de care poate vorbi doar Crin Antonescu, precizand insa ca PNL va discuta, in functie de rezultatele obtinute, “cine merita sa fie sanctionat si cine trebuie sa fie premiat”.

“Demisia este un act unilateral de onoare pe care un om si-l poate lua singur ca raspundere daca nu vom discuta si vom vedea in functie de rezultatele obtinute cine merita sa fie sanctionat si cine trebuie sa fie premiat, dar despre demisie nu poate sa va spuna decat domnul Antonescu, pentru ca este un act unilateral”, a spus Atanasiu.

intrebat daca ar putea fi Calin Popescu Tariceanu o varianta pentru conducerea PNL in viitor, Atanasiu a spus ca ar fi “o varianta utopica”, o varianta pe care ar fi agreat-o Victor Ponta.

“Ar fi o varianta utopica, o varianta pe care ar fi agreat-o domnul Ponta. Daca ne-ar pune domnul Ponta presedinte, probabil ca asa s-ar intampla, spre fericirea noastra nu domnul Ponta alege presedintele PNL”, a mai spus Teodor Atanasiu.

PNL a obtinut, potrivit exit-poll-urilor, sub 15% din voturi. Crin Antonescu a declarat, in mai multe randuri, ca daca PNL obtine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la sefia partidului.

Antonescu nu a comentat estimarile rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor, spunand ca despre rezultate se va vorbi maine, poate si la noapte si facand apel la reprezentantii PNL in sectiile de votare sa fie vigilenti.

Premierul Victor Ponta a declarat ca de luni liderii PSD sunt dispusi sa se aseze la masa cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunand ca ar trebui sa plateasca cei care au jucat la poker soarta Uniunii si au pierdut la cacealma.

Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI, a declarat ca un numar de 579 de tineri implinesc in ziua alegerilor varsta de 18 ani si vor vota pentru prima data, a anuntat duminica Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI.

Ea a reamintit ca Birourile de evidenta a persoanelor si-au modificat programul de lucru si inclusiv duminica pana la ora 21.00 se pot obtine documente de identitate.

Dajbog a anuntat ca in cursul zilei de sambata au fost eliberate peste 14.300 de documente de identitate, cu 50% mai mult decat intr-o zi obisnuita.

De asemenea, pentru a veni in sprijinul celor care nu aveau documente valabile, in ultima saptamana reprezentantii birourilor s-au deplasat si in localitatile izolate sau aflate la distante mari fata de sediile birourilor de evidenta a persoanelor. “Au fost organizate aproape 250 de astfel de actiuni”, a spus oficialul MAI.