ATENTAT BERLIN: Teroristul de la TARGUL de CRACIUN a fost IDENTIFICAT!

Individul care a semanat teroare la Targul de Craciun din inima Berlinului dupa ce a intrat cu un camion imens direct in multime este probabil in libertate, a declarat ministrul german de Interne, citat de presa locala.

UPDATE 2Suspectul atentatului din Berlin a fost identificat in persoana tunisianului ANIS AMRI, in varsta de 24 de ani, a anuntat miercuri parchetul german, citat de AFP. ANIS AMRI are 1,78 m si circa 75 de kilograme. “Poate fi periculos si inarmat”, se mai arata in comunicatul parchetului, care ofera o recompensa de 100.000 de euro.

“Daca intalniti persoana cautata, informati politia. Nu va puneti in pericol, aceasta persoana ar putea fi periculoasa si inarmata”, avertizeaza parchetul.  Potrivit autoritatilor germane, ANIS AMRI era deja anchetat sub suspiciunea ca pregatea un atentat.

ANIS AMRI solicitase azi in Germania in iulie 2015, dar cererea sa a fost respinsa. Germania nu a putut insa sa il trimita in Tunisia, tara care a contestat mai multe luni ca ar fi vorba de un cetatean al sau. Coincidenta sau nu, doar miercuri, la doua zile dupa ATENTATUL de la BERLIN, Tunisia a recunoscut ca e vorba de un cetatean de-al sau si a trimis un document de calatorie care permitea expulzarea sa. Autoritatile germane il prezinta pe ANIS AMRI drept un apropiat al miscarii salafist-islamiste. Bild scrie ca ANIS AMRI a incercat sa recruteze complici pentru a comite un atentat in urma cu mai multe luni.

UPDATE: Politistii cauta un tunisian, al carui act de identitate a fost gasit in camion. Atacul de la Berlin le da fiori autoritatilor de la Londra. Constiente ca metropola ar putea deveni si ea, in orice moment, o tinta a teroristilor, autoritatile britanice incearca sa isi revizuiasca masurile de securitate, in special in zonele centrale ale capitalei.

STIRE INITIALA

Astfel, mai multe strazi vor fi inchise astazi in timpul ceremoniei de schimbare a garzilor de la Palatul Buckingham. In mai multe puncte- cheie din Londra au aparut bariere de beton, menite sa descurajeze atacuri similare cu cele de la Berlin si Nisa. Este inarmat si poate sa faca rau in continuare, asa ca politia il cauta cu forte importante. Pakistanezul banuit initial ca a condus camionul mortii a fost eliberat pentru ca, spun anchetatorii, nu exista dovezi care sa-l incrimineze.

CITESTE SI: VIDEO GERMANIA: ATENTAT TERORIST LA BERLIN! UN CAMION DE 20 DE TONE A INTRAT IN MULTIME LA TARGUL DE CRACIUN

Atacul a lasat in urma 12 morti si zeci de raniti, 18 dintre ei in stare grava, si a fost revendicat de Statul Islamic. Pana acum nu exista informatii potrivit carora ar fi avut de suferit si cetateni romani in acest atentat care l-a copiat pe cel de la Nisa din iulie. Luni seara, intr-o fractiune de secunda, atmosfera feerica de la Targul de Craciun din centrul Berlinului a fost spulberata si groaza a pus stapanire pe oameni. Un camion enorm s-a napustit in multime si a devenit evident ca soferul vrea sa omoare cat mai multe persoane.

Sursa foto: bild