ATENTAT cu BOMBA impotriva trupelor NATO de la KABUL

Un ATENTAT cu BOMBA a vizat, marti, la KABUL trupele straine din cadrul misiunii NATO in AFGANISTAN, a declarat pentru France Presse un purtator de cuvant al Aliantei Nord-Atlantice, fara sa precizeze daca atacul s-a soldat cu morti sau raniti.

Potrivit lui Najib Danish, purtator de cuvant adjunct al Ministerului de Interne afgan, o EXPLOZIE s-a produs in sud-estul capitalei afgane. Reuters mentioneaza ca acesta este al doilea ATAC la KABUL in decurs de o saptamana care vizeaza un convoi al trupelor straine.

Un fotoreporter AFP, care s-a deplasat la fata locului, a vazut un vehicul blindat puternic afectat in urma unei deflagratii. Politia a stabilit un perimetru de securitate si numeroase ambulante se indreptau la locul unde a fost comis atacul.

De la sfarsitul misiunii de lupta a NATO in Afganistan, doar 12.500 de militari straini se mai afla in prezent in aceasta tara in cadrul unei noi misiuni denumite ‘Sprijin hotarat’, destinata formarii si consilierii fortelor afgane.

Acestea din urma trebuie sa faca fata rebelilor islamisti, care nu se mai limiteaza doar la bastioanele lor din sudul tarii si ataca din ce in ce mai frecvent trupele guvernamentale si straine la Kabul si in nordul Afganistanului.

Saptamana trecuta, un atentat sinucigas impotriva unui vehicul ce transporta militari americani pe un drum spre aeroportul din Kabul s-a soldat cu moartea a doi civili. Atacul a fost revendicat de catre talibani.

In curs de actualizare.

Sursa foto: bbc.co.uk