Atentat Egipt. Atacul s-a soldat cu cel puțin 235 de morți și 120 de răniți

Atentat Egipt. Cel puțin 155 de persoane au murit, iar alte 120 au fost rănite în urmă unui atentat comis, vineri, în față unei moschei din regiunea Sinai, aflată în nordul Egiptului.

Update 2. Cel puțin 235 de persoane au murit și 120 au fost rănite conform unui ultim bilanț dat publicității. Pentru moment, nimeni nu a revendicat atentatul.

Update 1. Guvernul egiptean a declarat vineri trei zile de doliu, după un atac la o moschee din peninsula Sinai care s-a soldat cu 184 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând media de stat egiptene.  Cel puţin alte 125 de persoane au fost rănite în atac, potrivit agerpres.

Știre inițială

Martorii au declarat pentru presa din Egipt că atacul a avut loc în Bir al-Abed. Localitate situată în apropierea orașului Arish, anunță agenția de presă MENA, citată de Mediafax. Politia locală a raportat că patru persoane în vehicule de teren au deschis focul asupra celor aflați în Moscheea Al-Rawda.

Victime au transferate la spitale locale, au precizat polițiștii, sub protecția anonimatului, din cauza că nu au voie să furnizeze informații presei, notează News.ro.

BBC notează că în timpul atacului a explodat și o bombă. După atac, președintele Abdel Fattah Al Sisi a convocat o reuniune de urgență a consiliului de securitate al țării, a relatat televiziunea de stat, citată de Agerpres.

In nordul Sinaiului forțele de securitate egiptene lupta cu militanți ai Statului Islamic, care au ucis sute de polițiști și soldați după intensificarea ciocnirilor, în ultimii trei ani. În general atacurile militanților au avut că țintă forțele de securitate, dar s-au extins și mai departe de Sinai, vizând biserici ale creștinilor și pelerini.

Sursa foto: bbc