Germania: Autorul atacului ucigaș de la Munster a fost identificat

O maşină a intrat sâmbătă într-un grup de oameni în oraşul Münster, din landul Rhenania de Nord-Westphalia, din vestul Germaniei, ucigând şi rănind mai multe persoane, a relatat publicaţia Spiegel Online, citată de Reuters.

Update 3: Şoferul camionetei care a spulberat un grup de pietoni în oraşul german Munster, înainte să se sinucidă, a fost identificat. Numele autorului atacului este Jens R., un cetăţean german în vârstă de 48 de ani. Potrivit celor mai noi informații, bilanțul victimelor este de trei morți și 20 de răniți.

Jens R. era designer grafic și locuia în apropiere de locul în care a dezlănțuit iadul pe pământ, iar anchetatorii i-au percheziționat locuința. Deocamdată, nu au aflat motivul sângerosului atac, dar, titrează presa locală, acesta nu avea nicio legătură cu Statul Islamic.

Conform unor surse din cadrul anchetei citate de publicaţiile Bild şi Der Spiegel, Jens R. avea cu probleme psihice. El a fost tratat în 2014 și 2016. Mai mult, el a avut o tentativă de sinucidere, însă a fost salvat la timp din ghearele morții. Oamenii legii s-au îngrozit când au aflat aceste noi informații despre el.

Update 2:  Cel puţin patru persoane au murit după ce o furgonetă a intrat în mulţime, în oraşul Munster, sâmbătă după-masă, a anunţat poliţia germană, relatează DPA, conform news.ro. Printre persoanele decedate se află şi şoferul camionetei, iar cauzele incidentului încă sunt necunoscute.

De asemenea, 30 de persoane au fost rănite, iar şase sunt în stare critică. Vehiculul – o furgonetă – a intrat în mulţimea de oameni care stăteau în jurul statuii Kiepenkerl din centrul vechi al oraşului, precum şi la o terasă. O purtătoare de cuvânt a Poliţiei a anunţat că şoferul s-a sinucis, împuşcându-se în cabina maşinii. Incidentul este tratat drept unul de natură teroristă.

UPDATE: Conform primelor informații peste 30 de oameni au fost răniți în urma incidentului și trei persoane sunt decedate. Deasemenea se pare că atacatorul, un localnic, s-ar fi sinucis, anunță the independent.

Poliția din Munster a transmis pe Twitter oamenilor să evite zona și să încerce să nu lanseze speculații. “Acum se desfășoară o operațiune de amploare în zona Kiepenkerl. Vă rugăm să o evitați. Sunt mai mulți morți și răniți. Acționăm în acest moment. Vă rugăm să nu avansați speculații. Mai multe informații vor fi furnizate aici”, au transmis polițiștii.

Știre inițială

Potrivit sursei citate, nu este clar dacă incidentul este un accident sau un atac. Incidentul a fost confirmat pentru dpa de către persoane familiare cu ancheta. dpa transmite că poliţia locală a scris pe Twitter că ofiţeri au fost trimişi la locul incidentului şi le-a cerut cetăţenilor să evite sau să părăsească centrul oraşului pentru ca salvatorii să poată acţiona mai rapid.

Sâmbătă după-amiază în Munster ar fi trebuit să aibă loc o demonstrație la care să participe 1.500 de kurzi. Rheinische Post transmite că polițiștii caută explozibili în zonă. Aceeași sursă a anunțat că oamenii legii sunt pe urmele a două persoane implicate în atac, însă, poliția a negat aceste informații.

Sursa foto: bild