ATENTAT la Consulatul ITALIEI din CAIRO: Un MORT si patru RANITI. STAT ISLAMIC revendica ATACUL. UPDATE

O persoana a fost UCISA si alte patru au fost RANITE, sambata, intr-un ATENTAT care a avut loc la CONSULATUL ITALIEI din CAIRO, potrivit autoritatilor egiptene, informeaza AFP.

UPDATE 19:34: Gruparea jihadista Stat Islamic (SI) a revendicat atentatul de sambata de la consulatul italian din Cairo care s-a soldat cu un mort si noua raniti si a facut apel la musulmani sa stea departe de “cuiburile de securitate”, informeaza centrul de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), relateaza AFP.

“Soldatii SI au reusit sa detoneze o masina capcana cu 450 kg de explozibili” in fata consulatului Italiei, a afirmat gruparea jihadista intr-un comunicat publicat pe Twitter si difuzat de SITE.

 Stire initiala

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii al Egiptului, Hossam Abdel Ghaffar, care a anuntat, pentru agentia oficiala Mena, decesul unei persoane in acest atac, nu a putut preciza, deocamdata, daca persoana ucisa este civil sau politist. Initial, surse medicale au declarat pentru AFP ca doi politisti ce stationau in fata consulatului si trei trecatori au fost raniti. Un inalt responsabil in domeniul securitatii a declarat pentru Mena ca, potrivit elementelor preliminare ale anchetei, “o bomba a fost plasata de persoane necunoscute sub o masina parcata langa consulat si a fost declansata de la distanta”.

CITESTE SI: ATAC ARMAT in GERMANIA: Cel putin doi MORTI in urma incidentului din orasul LEUTERSHAUSEN. UPDATE 

In momentul deflagratiei, care a avut loc in jurul orei locale 06.30 (04.30 GMT), consulatul era inchis. O parte din fatada cladirii s-a prabusit, in timp ce bucati din masina distrusa erau imprastiate in jur, constata un jurnalist al AFP aflat la fata locului. De cand armata l-a destituit pe presedintele islamist MOHAMED MORSI, in 2013, atacurile jihadiste s-au inmultit in Egipt, vizand in special fortele de ordine. Aceste atacuri sunt revendicate de grupuri care declara ca actioneaza ca represalii la persecutiile ce s-au abatut asupra persoanelor pro-Morsi.

Atentatele cele mai sangeroase au avut loc in nordul peninsulei Sinai, unde ramura egipteana a gruparii STAT ISLAMIC (SI) a revendicat o serie de atacuri sangeroase indreptate impotriva armatei, la 1 iulie. Insa nici CAIRO si orasele din Delta Nilului nu au fost ocolite de aceste atacuri, care au ucis sute de politisti si soldati.

Sursa foto: bbc.co.uk