ATENTAT SINUCIGAS in PAKISTAN: 15 MORTI si 40 de RANITI

Cel putin 15 persoane au fost UCISE si alte aproape 40 au fost RANITE vineri, intr-un ATENTAT SINUCIGAS indreptat impotriva unei procesiuni a MUSULMANILOR SIITI LA JACOBABAD, in sudul PAKISTANULUI, au anuntat surse spitalicesti si politiste locale, citate de AFP.

‘A fost un ATENTAT SINUCIGAS. Multe trupuri neinsufletite si raniti au fost dusi la spitalul civil’, a declarat, pentru AFP, un ofiter de politie, Zafar Iqbal. La randul sau, directorul spitalului, Altaf Wagan, a confirmat ca cel putin 15 trupuri neinsufletite si peste 36 de raniti au fost adusi la spital.

CITESTE SI: PAKISTAN: 10 MORTI DUPA O EXPLOZIE PRODUSA INTR-UN AUTOBUZ, IN SUD-VESTUL TARII

Acest atac a avut loc dupa ce joi cel putin 10 persoane au murit si alte 12 au fost ranite intr-un atentat sinucigas comis intr-o MOSCHEE SIITA din orasul Chalgari, in sud-vestul Pakistanului.

Musulmanii siiti reprezinta circa 20% din populatia Pakistanului, tara majoritar sunita, cu aproape 200 de milioane de locuitori. In timpul ultimilor ani, s-au multiplicat atacurile impotriva acestei minoritati, acuzata de extremistii suniti ca reprezinta un curent ‘deviant’ in raport cu principiile islamului.

Sursa foto: snipview