ATENTAT TERORIST BARCELONA: ISLAMISTII aveau 120 de BUTELII pregatite pentru noi ATACURI

Celula responsabila de atacurile din Spania pregatea “unul sau mai multe atentate” cu bomba la Barcelona cu ajutorul a 120 de butelii cu butan descoperite intr-o casa din orasul Alcanar, a declarat duminica politia spaniola, informeaza Agerpres.

“Incepem sa vedem clar ca acesta este locul unde erau pregatiti explozibilii pentru comiterea unuia sau mai multor atentate in orasul Barcelona”, a declarat seful politiei catalane, Josep Lluis Trapero. Totodata, oficialul a afirmat ca politia catalana nu stie deocamdata daca barbatul cautat pentru atacurile din Spania se mai afla inca in tara si nu a exclus faptul ca acesta sa fi trecut granita in Franta.

“Daca am fi stiut ca este in Spania si unde anume, am fi mers dupa el. Nu stim unde este”, a spus Josep Lluis Trapero. Seful politiei catalane a declarat de asemenea ca nu poate confirma cine este soferul care a condus camioneta ce a intrat in multime joi seara pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona, omorand 13 oameni.

Bilantul victimelor celor doua atentate produse joi in Spania, la Barcelona si Cambrils, comise ambele cu vehicule care au intrat in plina viteza in multimi de oameni, a crescut la 14 morti, a anuntat vineri directia generala a protectiei civile din Catalonia. Numarul ranitilor este de peste 100, iar victimele, morti si raniti, sunt de 35 de nationalitati.

Sursa foto: daily mail