Atentat terorist dejucat in SUA ! Un barbat dorea sa detoneze o bomba in aeroport

FBI a reusit sa dejoace vineri planurile unui barbat care doprea sa detoneze o bomba pe un aeroport din SUA.

Un barbat a fost arestat, vineri, de catre FBI, fiind acuzat ca planuia sa detoneze o bomba intr-un atentat sinucigas, pe un aeroport american, scrie ziare.com. Terry Lee Loewen, in varsta de 58 de ani, a fost arestat in statul american Kansas, el planuind ca atentatul sa aiba loc pe aeroportul Mid-Continental din Wichita. Se pare ca el lucra in acel aeroport si a planuit aceasta actiune timp de cateva luni.

Barbatul a fost acuzat de incercare de folosire a unei arme de distrugere in masa, informeaza BBC. Autoritatile l-au arestat vineri dimineata, dupa ce acesta a incercat sa intre in perimetrul aeroportului cu un autovehicul incarcat cu ceea ce pare a fi material explozibil, mai noteaza sursa citata. De profesie tehnician de aviatie, Loewen a fost prins de ofiteri FBI sub acoperire, niciun pasager sau vreo alta persoana aflata in aeroport nefiind in pericol vreun moment.

De asemenea, s-a transmis ca nu a existat nicio bresa de securitate la aeroportul Mid-Continent. Daca va fi gasit vinovat, Loewen ar putea fi condamnat la inchisoare pe viata.

Sursa foto: realitatea.net