ATENTAT TERORIST pe AEROPORTUL ATATURK din ISTANBUL: cel putin 41 MORTI si 239 de RANITI. UPDATE

ATENTAT TERORIST ISTANBUL, ATENTAT TERORIST AEROPORT ATATURK, ATENTAT TERORIST TURCIA, 36 DE MORTI, 147 DE RANITI, ATACURI SINUCIGASE CU BOMBA, ISTANBUL, ATATURK, AEROPORT,

Trei ATACURI TERORISTE comise de SINUCIGASI cu bomba au avut loc, marti seara, pe aeroportul ATATURK din ISTANBUL. 36 de persoane au murit si peste 147 au fost ranite. 

UPDATE 13.25: Bilantul atacurilor teroriste de pe aeroportul Ataturk din Istanbul a crescut la 41 de morti si 239 de raniti, miercuri la pranz. Zece dintre victime sunt straini, scrie Hurriyet Daily News. Anterior, bilantul era de 36 de morti si peste 140 de raniti. Printre raniti se afla si un roman, potrivit MAE, acesta suferind insa niste vanatai la picioare, in busculada creata.

STIRE INITIALA

Trei explozii s-au produs, marti seara, pe aeroportul international Ataturk din Istanbul, cel mai mare aeroport din Turcia, fiind urmate de focuri de arma, au relatat posturile de televiziune turce, care privilegiaza ipoteza unui atentat sinucigas si care evoca zeci de raniti, transmis AFP si Reuters.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat pentru News.ro ca nu sunt date referitoare la cetateni romani victime ale atentatului de pe aeropotul Ataturk din Istanbul. La nivelul Consulatului general al Romaniei de acolo a fost activata o celula de criza.

ATENTATUL TERORIST nu a fost revendicat insa mai multi oficiali, printre care si premierul Turciei, au afirmat ca potrivit primelor indicii STATUL ISLAMIC ar fi vinovat.

In ultimele luni la Istanbul au avut loc mai multe atentate, soldate cu zeci de morti, revendicate ulterior de miscarea separatista Partidul Munctorilor din Kurdistan (PKK) sau de Statul Islamic.

Sursa foto hurriyet