ATENTAT TERORIST SUEDIA: BILANTUL VICTIMELOR A CRESCUT LA CINCI

Politia a revizuit vineri la cinci bilantul victimelor atentatului de la Stockholm cu un camion care a intrat intr-o multime de pietoni, in urma cu trei saptamani. “O femeie de 60 de ani, care a fost spitalizata in sudul Suediei pentru ranile provocate in timpul atentatului terorist de pe Drottninggatan, a decedat in dimineata zilei de 28 aprilie”, indica politia suedeza intr-un comunicat, informeaza Agerpres.

La 7 aprilie, in jurul orei locale 15:00 (13:00 GMT), un barbat la volanul unui camion a intrat in plin intr-o multime de pietoni, cu o viteza de 100 km/ora pe Drottninggatan, o zona pietonala si comerciala printre cele mai aglomerate din capitala suedeza, ranind aproximativ 20 de persoane, relateaza AFP si Reuters.

Trei suedezi, inclusiv o fata de 11 ani, un britanic si un belgian si-au pierdut viata in atac, potrivit acestui nou bilant. Un cetatean uzbek de 39 de ani, Rakhmat Akilov, cu o situatie ilegala pe teritoriul suedez, a fost arestat la cateva ore dupa atac la Stockholm. El a recunoscut in fata unui judecator ca a comis un “act terorist” si, potrivit politiei, el nu-si ascunde “simpatiile jihadiste” pe retelele de socializare. Politia uzbeka, citata de agentiile de presa ruse, indicase ca acesta a incercat sa se alature gruparii jihadiste Statul Islamic in Siria prin Turcia in 2015. Investigatiile ar urma sa dureze mai multe luni, conform anchetatorilor, care incearca sa stabileasca existenta unor eventuali complici si mobilul care l-a ghidat pe prezumtivul atacator.

Sursa foto: BBC