ATENTATE la BRUXELLES. DACIAN CIOLOS da asigurari ca in ROMANIA situatia este sub control

Prim-ministrul DACIAN CIOLOS a declarat, marti, referitor la atentatele teroriste de pe aeroportul ZAVENTEM din BRUXELLES, ca in tara noastra lucrurile sunt sub control si ca nu exista riscuri de acest gen.

“In Romania lucrurile sunt sub control si nu exista, din informatiile pe care le avem pana acum, riscuri. Am cerut ministrului de Interne, PETRE TOBA, si ambasadorului roman de la BRUXELLES sa transmita disponibilitatea noastra de a-i sprijini in cazul in care au nevoie”, a spus DACIAN CIOLOS, prezent la lansarea studiului “Sectoarele culturale si creative din Romania. Importanta economica si contextul competitiv”.

CITESTE SI: ATENTATE LA BRUXELLES. REACTIE DURA A LUI TRAIAN BASESCU

DACIAN CIOLOS a mai subliniat ca, in acest moment, nu exista informatii cu privire la cetateni romani raniti. “Mobilizarea noastra pentru lupta impotriva terorismului prin orice mijloace trebuie sa ramana la un nivel cat mai inalt. Autoritatile romane au luat toate masurile pentru a se asigura protectia cetatenilor romani care traiesc in BELGIA.

M-am asigurat ca nu exista victime cetateni romani nici la aeroport si nici raniti in statia de metrou. Cetatenii romani care erau in vizite la Bruxelles sunt in acest moment la reprezentanta permanenta, deci sunt in siguranta. Facem toate demersurile necesare pentru a proteja cetatenii romani. Exprim compasiunea si condoleantele pentru victime si familiile acestora”, a mai spus premierul DACIAN CIOLOS.

Sursa foto: realitatea