ATENTATE la BRUXELLES. MARTURII SOCANTE ale SUPRAVIETUITORILOR

Cei care s-au aflat, marti dimineata, in aeroportul ZAVENTEM din BRUXELLES, cand acesta a fost zguduit de doua explozii, sunt ingroziti. La fel si martorii deflagratiei care a cutremurat tunelurile la metroul belgian.

Pana acum se stie ca zeci de oameni au murit sau au fost raniti, in urma exploziilor, iar procurorul general al Belgiei a confirmat ca a fost vorba despre cel putin un atac sinucigas la aeroportul ZAVENTEM din BRUXELLES. Cei care au supravietuit vorbesc cu groaza despre atacurile sangeroase. Corespondentul Sky News Alex Rossi, aflat pe aeroportul ZAVENTEM la orele diminetii, povesteste ca, la un moment dat, a auzit “doua explozii foarte, foarte puternice”.

CITESTE SI: LIVE VIDEO ATENTATE TERORISTE LA BRUXELLES. BILANT PROVIZORIU: ZECI DE MORTI SI RANITI. UPDATE

“Simteam cum se misca cladirea. Era mult praf, era si mult fum…am mers catre locul din care s-a auzit explozia si am vazut oameni cum alergau, foarte ametiti si socati”, a spus acesta. “Am simtit explozia, am simtit-o in tot corpul si ne-am uitat unul la celalalt si am spus ‘hai sa o luam pe aici’. A fost instinctul de a pleca de acolo. Apoi am vazut oameni alergand, plangand, venind spre noi. Asa ca am stiut ca mergem in directia buna si ca ne indepartam de explozie”, a declarat americanca Denise Brandt, pentru corespondentul Sky News.

La randul sau, Zack Mouzoun, care aterizase cu un avion de la Geneva cu circa zece minute inaintea primei deflagratii, a precizat pentru televiziunea BFM ca a doua explozie – care a fost mai puternica – a daramat tavanul si tevile, iar apa care curgea se amesteca cu sangele victimelor.

CITESTE SI: VIDEO PATRU EXPLOZII AU AVUT LOC LA METROUL DIN BRUXELLES. ZECE MORTI. UPDATE

“A fost ceva cumplit. Tavanul s-a prabusit. Era sange peste tot, oameni raniti, bagaje peste tot. Mergeam printre daramaturi. Era o scena de razboi”, a povestit el. La scurt timp dupa atacul terorist din aeroport, o explozie puternica a avut loc si la metrou, in timp ce garnitura circula prin tunel, in apropierea statiei MALENBEEK, aflata in preajma institutiilor europene.

Un jurnalist Associated Press a relatat ca a vazut mai multi oameni cu rani pe fata si cel putin doua persoane au fost luate de la metrou pe targa. Printre raniti se afla si Alexandre Brans, in varsta de 32 de ani, care isi stergea sangele de pe fata in timp ce vorbea cu reporterul. “Metroul plecase din statia MALENBEEK, cand s-a auzit o explozie foarte puternica. Era panica peste tot. Erau multi oameni in metrou”, a povestit el. De asemenea, Ian McCafferty, care se afla in statia de metrou Arts Loi, cea spre care se indrepta trenul, a povestit ca deflagratia a fost atat de puternica incat au cazut bucati din pereti.

Sursa text si foto: Ziare, la meuse