ATENTATE LA PARIS. ILIESCU: Societatea iese INTARITA cand actioneaza SOLIDAR impotriva ACTELOR DE PRIMITIVISM

SOCIETATEA IESE INTARITA cand ACTIONEAZA SOLIDAR impotriva unor ACTE DE PRIMITIVISM, a afirmat, duminica, fostul presedinte ION ILIESCU, la AMBASADA FRANTEI LA BUCURESTI, unde a adus un omagiu victimelor ATENTATELOR DE LA PARIS.

“Daca privim toata istoria civilizatiei, si mai indepartata si mai apropiata, asemenea chestiuni au fost permanent, in alte forme, dar au existat. Mersul societatii a avut ambele componente, si deschidere si avans in promovarea ideilor de progres si de convietuire civilizata, dar si asemenea comportamente primitive care ne-au insotit intotdeauna. De aceea, societatea iese intarita din asemenea momente, cand actioneaza solidar impotriva acestor acte de primitivism. (…) Civilizatia merge permanent inainte, confruntandu-se si cu fenomene de acest fel”, a declarat Iliescu.

In opinia fostului presedinte, Romania nu este in prezent vizata de atacuri teroriste precum cele din Franta.

CITESTE SI: AMBASADORUL FRANTEI: IN RAZBOIUL PE CARE NI L-A DECLARAT BARBARIA, FRANTA NU SE VA PREDA NICIODATA

“Eu nu cred ca ne aflam noi in aceasta situatie, aici trebuie intelese o serie de resentimente din partea unor oameni cu minte primitiva, ca nu asa se rezolva problemele. Noi, din acest punct de vedere, promovam mai putine stari din acestea conflictuale. Trebuie inteleasa situatia Frantei, fost imperiu, cu coloniile lor din Africa de Nord, Orientul Mijlociu. (…) Noi, din acest punct de vedere, am avut alta pozitie, nu cred ca pot sa apara asemenea iesiri, asemenea resentimente fata de o tara ca a noastra. In acelasi timp, e de neacceptat asa ceva in lumea de azi, in societatea noastra, iar reactia publica este, cred eu, un factor esential si a fost o rabufnire corecta din partea opiniei publice impotriva unor asemenea comportamente primitive”, a mai spus Ion Iliescu.

Sursa foto: bucurestifm