ATENTATE PARIS: Cum a murit CAINELE EROU DIESEL, in timpul ASALTULUI de la SAINT-DENIS

Stapanul CAINELUI POLITIST care a murit in timpul ASALTULUI DE LA SAINT-DENIS, fapt intens mediatizat care i-a emotionat pe multi internauti, a povestit evenimentele la postul de radio francez RMC. Politistul, care a preferat sa ramana anonim, a explicat imprejurarile care au dus la MOARTEA CAINELUI SAU, DIESEL, o femela de ciobanesc belgian apartinand RAID (unitate de elita franceza).

Dupa schimburi de focuri si grenade aruncate asupra apartamentului, in spatiul vizat s-au instalat linistea si calmul. Politistii au decis sa trimita cainele IN RECUNOASTERE, sa verifice terenul. “Dupa intensitatea atacului, ne-am gandit ca teroristii sunt zdruncinati si am hotarat sa o trimitem pe Diesel sa se asigure ca ZONA ESTE LIBERA”, a spus stapanul ei, citat luni de 7sur7.

CITESTE SI: OPERATIUNE ANTITERORISTA IN FRANTA: LIDERUL TERORISTILOR DE LA PARIS A FOST UCIS. UPDATE

Dupa de a trecut cu bine de prima camera, ciobanescul belgian a intrat in a doua. “Am vazut-o sarind, am pierdut-o din vedere si atunci am auzit impuscaturi. Din nefericire, nu s-a mai intors”, a spus el.

Politistul a tinut sa sublinieze importanta muncii desfasurate de colegii lor canini. “Cainele deschide calea restului coloanei, isi foloseste toate simturile pentru a detecta prezenta oamenilor — auzul, vederea, mirosul. Este o activitate care nu poate fi incredintata unui robot sau unei drone”, a subliniat el rolul acestor animale in reusita misiunilor.

Sursa foto: Twitter