LIVE TEXT ATENTATE TERORISTE BRUXELLES: Unul dintre JIHADISTI a lasat un TESTAMENT. UPDATE

AUTORII dublului ATENTAT sinucigas de pe aeroportul ZAVENTEM din BRUXELLES sunt fratii KHALID si IBRAHIM El BAKRAOUI, rezidenti in Bruxelles si aflati in atentia politiei belgiene, anunta Reuters, citand postul public de televiziune RTBF. Cei doi frati aveau cazier, insa nu au fost suspectati de politie de legaturi cu terorismul.

UPDATE 16.30: IBRAHIM el BAKHRAOUI, unul dintre teroristii care s-au aruncat in aer marti pe aeroportul ZAVENTEM, a lasat un testament, a declarat miercuri procurorul federal belgian Frederic Van Leeuw intr-o conferinta de presa. El a precizat ca testamentul se afla pe un laptop descoperit intr-un cos de gunoi din orasul Schaerbeek, potrivit presei belgiene.

Schaerbeek este orasul in care s-a nascut Najim Laarchraoui, al treilea suspect din atacurile de la Bruxelles, care este in continuare cautat de autoritati. In testament, IBRAHIM el BAKHRAOUI a scris ca “se grabea, nu stia ce sa faca, era cautat peste tot, nu se mai afla in siguranta si ca nu vrea sa ajunga intr-o celula de inchisoare alaturi de Salah Abdeslam”, a declarat Van Leeuw.

UPDATE 14.30: Cel mai recent BILANT OFICIAL al ATENTATELOR TERORISTE de la BRUXELLES indica 31 de MORTI si 270 de RANITI, informeaza presa internationala.

UPDATE 14.15: Guvernul de la Bucuresti a decretat o zi de DOLIU NATIONAL in Romania joi, 24 martie, in memoria victimelor ATENTATELOR TERORISTE de la BRUXELLES

UPDATE 13.30: Compania TAROM  anuntat ca, miercuri, cursele programate spre BRUXELLES au fost ANULATE, IAR CELE DE JOI vor fi DEVIATE catre alte aeroporturi din BELGIA, cel mai probabil catre LIEGE.

UPDATE 13.25: BARBATUL ARESTAT de politia belgiana nu este NAJIM LAACHROUI, au anuntat autoritatile. Totodata s-a anuntat si faptul ca aeroportul ZAVENTEM din BRUXELLES va ramane INCHIS si joi, iar amicalul dintre BELGIA si PORTUGALIA a fost ANULAT.

UPDATE 12.10NAJIM LAACHRAOUI a fost ARESTAT in cartierul Anderlecht, informeaza presa din Belgia in ciuda faptului ca politia nu a confirmat inca retinerea celui despre care se crede ca ar fi “creierul” ATENTATELOR TERORISTE de ieri de la BRUXELLES.

UPDATE 10.55: Al treilea suspect in cazul ATENTATELOR TERORISTE care au avut loc marti la BRUXELLES a fost identificat si este dat in urmarire generala, dupa ce politia belgiana a informat ca atacatorii kamikaze, care s-au detonat pe aeroportul ZAVENTEM, au fost fratii belgieni Khalid si Ibrahim El Bakraoui.

Este vorba despre NAJIM LAACHRAOUI, un tanar in varsta de 24 de ani, al carui ADN a fost identificat in locuintele din sudul Belgiei si din Bruxelles in care teroristii ar fi pregatit atacurile.

NAJIM LAACHRAOUI a calatorit in Siria in februarie 2013, iar in septembrie anul trecut ar fi trecut prin Budapesta, impreuna cu Salah Abdeslam, unul dintre atacatorii de la Paris, arestat vineri in suburbiile Bruxelles-ului, informeaza CNN. LAACHRAOUI, care este cunoscut si sub numele de Soufiane Kayal, este considerat periculos, iar autoritatile avertizeaza populatia sa nu se apropie de el.

Conform presei belgiene, NAJIM LAACHRAOUI  ar fi realizat centurile explozibile folosite in atentatele de la Paris, si, potrivit unor surse, el ar fi conceput si bombele cu cuie, folosite marti in aeroportul din Bruxelles. In plus, la locul tragediei au fost descoperite, marti, si alte dispozitive ramase neexplodate.

STIRE INITIALA

Cei doi autori ai ATENTATULUI TERORIST de pe aeroportul ZAVENTEM din BRUXELLES aveau legaturi cu SALAH ABDESLAM, “cel mai cautat terorist din Europa”, arestat saptamana trecuta in Belgia, anunta AFP, citand televiziunea belgiana. SALAH ABDESLAM este considerat organizatorul logistic al atacurilor de la Paris din 13 noiembrie 2015.

CITESTE SI: LIVE VIDEO ATENTATE TERORISTE LA BRUXELLES. CEL PUTIN 34 DE MORTI, SUTE DE RANITI. ATACURILE, REVENDICATE DE SI. 3 ZILE DE DOLIU NATIONAL. UPDATE

Ministrii Uniunii Europene (UE) urmeaza sa se reuneasca de urgenta, la solicitarea Belgiei, pentru a discuta despre seria de ATENTATE TERORISTE care au lovit ieri Bruxelles-ul la o ora de varf, a anuntat pe contul sau de Twitter ministrul olandez al Justitiei, Ard van der Steur, citat de Reuters.

Olanda, care detine presedintia rotativa a Uniunii Europene (UE), va organiza evenimentul. Intre timp, numeroase tari au sporit masurile de securitate in aeroporturi, dupa atentatele de marti. 34 de MORTI si  230 de RANITI este cel mai recent bilant al ATENTATELOR TERORISTE comise marti pe aeroportul ZAVENTEM si la statia de metrou MAELBEEK din BRUXELLES. Patru romani, dintre care un minor, se numara printre raniti.  ATACURILE TERORISTE au fost revendicate de Statul Islamic (SI).

Sursa foto: la meuse