ATENTATE TERORISTE BRUXELLES: Principesa MARGARETA i-a trimis o scrisoare regelui BELGIEI

Alteta Sa Regala principesa Mostenitoare MARGARETA, Custodele Coroanei, a transmis, miercuri, o scrisoare catre regele PHILIPPE al belgienilor, dupa tragicele ATENTATE TERORISTE de la BRUXELLES, de marti, revendicate de Statul Islamic (SI), in care au murit 31 de persoane si au fost ranite peste 250 de persoane.

“Am aflat cu profunda tristete despre crimele comise la aeroportul si metroul din capitala Belgiei”, se arata in epistola trimisa de principesa MARGARETA. “Intreaga Familie Regala a Romaniei se gandeste cu compasiune si emotie la toti cei ce sufera de pe urma acestor atrocitati.

CITESTE SI: LIVE TEXT ATENTATE TERORISTE BRUXELLES: AEROPORTUL ZAVENTEM RAMANE INCHIS SI JOI. BEGIA – PORTUGALIA, ANULAT. UPDATE

In aceste momente de adanca tulburare, transmit toate gandurile si simtamintele noastre fata de victimele atentatelor si familiile lor. Suntem solidari in apararea ferma a valorilor si libertatilor noastre comune”, se incheie scrisoarea. Marti, regele belgienilor, PHILIPPE, a estimat ca 22 martie “nu va mai fi niciodata o zi ca toate celelalte” in Belgia dupa atacurile “lase si odioase” care au insangerat Bruxellesul. Acesta s-a adresat natiunii intr-un scurt discurs solemn, la televiziunea de stat.

“Mathilde (sotia sa – n. red.) si cu mine impartasim durerea voastra care ati pierdut o ruda sau ati fost raniti in atentatele lase si odioase de astazi”, a declarat suveranul in mesajul sau catre natiune. “Vieti sfaramate, rani adanci, aceste suferinte sunt ale intregii noastre tari”, a adaugat el. “In fata amenintarii, vom continua sa raspundem impreuna cu fermitate, calm si demnitate. Sa pastram increderea in noi insine. Aceasta incredere este taria noastra”, a conchis regele Philippe.

Sursa text: Ziare