ATENTATE TERORISTE BRUXELLES: Un nou raid al POLITIEI BELGIENE

Fortele de securitate belgiene au demarat, inca de joi noaptea, o ampla operatiune de cautare a suspectilor de terorism in suburbia Schaerbeek din Bruxelles, iar in timpul unui raid de vineri dupa-amiaza s-a auzit o explozie.

Potrivit RTBF, citat de Ziare, trupele speciale ale Politiei au intrat in forta intr-o casa din apropierea Pietei Meiser din Schaerbeek, iar o explozie ar fi fost auzita de catre localnici la inceputul interventiei. Mai multi martori au declarat ca au auzit inclusiv focuri de arma. Zonele din apropierea locului in care se desfasoara raidul fortelor belgiene au fost inchise si inconjurate de vehicule militare si politisti puternic inarmati. O echipa de genisti din cadrul armatei se afla, de asemenea, la fata locului.

CITESTE SI:  ATENTATE TERORISTE BRUXELLES: 7 ARESTARI AU AVUT LOC NOAPTEA TRECUTA IN CAPITALA BELGIEI

Mai multe operatiuni de amploare au fost demarate, joi noaptea, la doua zile dupa atacurile teroriste de la Bruxelles, in suburbia pariziana Argenteuil, precum si in cartierul belgian Schaerbeek. Presa franceza a relatat ca cele doua operatiuni ar fi coordonate. In urma raidurilor antitero, trei persoane au fost retinute in suburbia Schaerbeek si inca trei suspecti au fost retinuti in zona Jette din Bruxelles, a informat joi noaptea un oficial din Politia belgiana.

Locuitorii suburbiei Schaerbeek au scris, pe retelele de socializare, ca s-au auzit focuri de arma si explozii. O casa in care s-ar ascunde doi teroristi ar fi fost inconjurata de fortele de securitate. De asemenea, cotidianul De Standaard a relatat vineri ca autoritatile belgiene l-au arestat pe al doilea suspect de la atentatul terorist din metrou. Ar fi vorba despre un barbat care apare pe inregistrarile camerelor de supraveghere alaturi de Khalid El Bakraoui, atacatorul sinucigas care s-a aruncat in aer in garnitura de metrou, in apropiere de statia Maelbeek.

Sursa foto: la meuse