ATENTATE TERORISTE PARIS: “CREIERUL” ATACURILOR SANGEROASE, identificat. 5 din cei 7 jihadisti sinucigasi identificati si ei

ATENTATE TERORISTE PARIS. Politia franceza anunta ca l-a identificat pe cel care a comandat atentatele din Paris: ABDELHAMID ABAOUD ar fi “creierul” atacurilor teroriste. ABDELHAMID ABAOUD este cetatean belgian care sta in Siria.

ATENTATE TERORISTE PARIS. ABDELHAMID ABAOUD ar fi comis, alaturi de alt suspect cautat de politie – Abdeslam Salah – mai multe talharii armate, transmite postul BFM TV. Un jihadist francez arestat la intoarcerea din Siria in august ar fi spus serviciilor secrete franceze ca la sosirea sa in Siria a fost primit de ABDELHAMID ABAOUD, care i-a cerut sa comita un atentat asupra unei sali de concerte.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS: PESTE 150 DE PERCHEZITII IN MEDIILE ISLAMISTE DIN FRANTA

ATENTATE TERORISTE PARIS. ABDELHAMID ABAOUD are 27 de ani si este originar din localitatea belgiana Molenbeek, scrie RTL. Potrivit aceleiasi surse, ABDELHAMID ABAOUD ar fi aparut pe radarul serviciilor secrete in ianuarie 2015, cand numele sau a aparut in contextul unor atentate teroriste dejucate in Belgia. La acel moment, el era considerat finantator si comanditar al acelor atacuri teroriste, iar telefonul sau mobil a fost localizat in Grecia.

In atacurile teroriste concertate din Paris au murit 132 de persoane.

ATENTATE TERORISTE PARIS. In aceeasi ordine de idei, cinci din sapte jihadisti sinucigasi care au participat la atentatele de vineri seara de la Paris au fost identificati oficial, dupa ce procuratura a dat deja publicitatii numele a doi dintre ei, transmite luni EFE.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS. PREMIERUL VALLS AVERTIZEAZA: TERORISTII PREGATESC SI ALTE ATACURI INDREPTATE NU DOAR IMPOTRIVA FRANTEI

ATENTATE TERORISTE PARIS. Primul dintre ultimii doi mentionati este unul dintre jihadistii care a actionat la Stade de France si care avea asupra lui un pasaport pe numele lui Ahmad Al Mohammad, nascut in Siria la 10 septembrie 1990, se mentioneaza intr-un comunicat al procuraturii.

ATENTATE TERORISTE PARIS. Al doilea este unul dintre cei care au participat la atacul de la sala de concerte Bataclan, Samy Amimour, nascut la 15 octombrie 1987 la Paris, si pentru care Franta a emis un mandat international de arestare.

Sursa foto: lemonde