ATENTATE TERORISTE PARIS: De ce nu s-a mai aruncat in aer SALAH ABDESLAM

SALAH ABDESLAM le-ar fi spus anchetatorilor ca a avut un rol secundar la ATENTATELE TERORISTE de la PARIS, din noiembrie 2015. Totodata, ABDESLAM a explicat de ce nu s-a aruncat in aer, anunta televiziunea BFMTV, care a obtinut pasaje din audierile de pe 19 martie, potrivit Newsro.

Potrivit pasajelor din declaratiile date in fata procurorilor belgieni, SALAH ABDESLAM ar fi recunoscut ca “a inchiriat masini si a rezervat camere la hotel” pentru comandourile care au dus la indeplinire atacurile din capitala Frantei.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE BRUXELLES: 7 ARESTARI AU AVUT LOC NOAPTEA TRECUTA IN CAPITALA BELGIEI

Cel care a coordonat totul, a spus SALAH ABDESLAM, a fost Abdelhamid Abaaoud, mort in atentate. “Stiu de la fratele meu Brahim. El mi-a spus ca Abaaoud este responsabil de tot (…) M-am intalnit cu Abaaoud la Charleroi, in noaptea de 11 spre 12 noiembrie. E singura data in viata mea cand l-am vazut”, a spus anchetatorilor SALAH ABDESLAM. Jurnalistii BFMTV sustin ca informatia este, probabil, falsa, deoarece potrivit anchetatorilor, cei doi au fost condamnati impreuna in 2010, in Belgia, pentru spargeri.

SALAH ABDESLAM a explicat si de ce nu s-a autodetonat la Stade de France, acolo unde fusese repartizat sa atace. “Trebuia sa intru ca un spectator obisnuit la meci (Franta – Germania, n.red.), dar nu aveam bilet. Am renuntat in momentul in care am parcat masina. I-am lasat pe cei trei pasageri si am demarat. Am condus la intamplare”, le-a declarat Abdeslam anchetatorilor, potrivit BFMTV.

SALAH ABDESLAM a mai spus ca nu-l recunoaste in fotografiile ce i-au fost aratate pe Najim Laachraoui, artificierul de la atacurile din 13 noiembrie si atacatorul sinucigas de la aeroportul din Bruxelles.

Sursa foto: le figaro