ATENTATE TERORISTE PARIS: MAREA MOSCHEE din Paris a chemat CETATENII MUSULMANI sa-si arate sprijinul fata de FRANTA

MAREA MOSCHEE DIN PARIS i-a chemat pe “toti CETATENII DE CONFESIUNE MUSULMANA si pe prietenii lor” sa-si exprime vineri “ATASAMENTUL PROFUND FATA DE FRANTA, de DIVERSITATEA SA si VALORILE REPUBLICII”, in fata acestui loc de cult, SIMBOL AL ISLAMULUI IN FRANTA, informeaza AFP.

‘NU TERORISMULUI SI ASIMILARII JIHADISMULUI CU ISLAMUL”, au notat intr-un comunicat reprezentantii Marii Moschei din Paris, subliniind ca dupa atentatele care au facut cel putin 129 de morti la 13 noiembrie ‘MOBILIZAREA SI UNIREA TUTUROR CETATENILOR sunt o necesitate si cel mai bun raspuns dat celor care doresc sa inoculeze VENINUL DISCORDIEI si suspiciunea in sanul comunitatii nationale’.

Apelul, intitulat ‘SUNTEM CU TOTII PARIS!’, precizeaza ca aceasta reuniune, la finalul rugaciunii de vineri, va avea loc in fata Marii Moschei, in cartierul Latin, in prezenta rectorului Marii Moschei, Dalil Boubakeur, si a primarului socialist al capitalei franceze, Anne Hidalgo.

CITESTE SI: UN GRUP DE IMAMI A CANTAT IMNUL FRANCEZ IN FATA SALII BATACLAN (VIDEO)

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), instanta reprezentativa pentru circa 2.500 de moschei din Franta, i-a indemnat pe musulmani ‘sa se roage pentru Franta’.

Responsabilii marilor federatii musulmane au condamnat in unanimitate barbaria atentatelor de la Paris, revendicate de organizatia Statul Islamic (SI). Ei atentioneaza in legatura cu o revenire a asimilarii jihadismului cu islamul si o recrudescenta a actelor antimusulmane, cum s-a intamplat dupa atentatele din ianuarie care au vizat saptamanalul de satira Charlie Habdo si un magazin evreiesc.

Sursa foto: muslim-academy