ATENTATE TERORISTE BRUXELLES: MOHAMED ABRINI a recunoscut ca el este al treilea atacator de la ZAVENTEM. UPDATE

MOHAMED ABRINI (FOTO), cautat in legatura cu ATENTATELE TERORISTE de la PARIS  din toamna anului trecut, organizate de jihadistii de la STATUL ISLAMIC, a fost arestat in BRUXELLES, a anuntat vineri presa locala, adaugand ca ABRINI a fost probabil implicat si in ATACURILE TERORISTE din capitala Belgiei, relateaza Reuters.

UPDATE 20.33: Procuratura Belgiei a anuntat sambata seara ca MOHAMED ABRINI, capturat cu o zi in urma de catre fortele de interventie belgiene, a recunoscut ca este teroristul cu palarie si jacheta alba surpins de camerele de supraveghere ale aeroportului Zaventem impreuna cu atentatorii sinucigasi Ibrahim el Bakraoui si Najim Laachraoui.

“L-am confruntat cu doveziile din inregistrarea video pregatita de echipa noastra speciala. A trebuit sa admita ca este el”, a precizat purtatorul de cuvant al procuraturii belgiene, scrie Reuters.

Procurorii belgieni au confirmat intr-o scurta declaratie de presa doar ca politia a efectuat mai multe arestari legate de ATENTATELE TERORISTE de la BRUXELLES.

MOHAMED ABRINI, un belgian in varsta de 31 de ani, este, “mai mult decat probabil”, “barbatul cu palarie” care apare in imaginile realizate de camerele de luat vederi din aeroportul Zaventem din Bruxelles in dimineata zilei de 22 martie, alaturi de cei doi teroristi kamikaze, scriu jurnalistii belgieni citand surse neidentificate.

Un al doilea suspect, despre care se crede ca a fost vazut impreuna cu al treilea kamikaze de la metrou, a fost, de asemenea arestat. Presa belgiana a dat numele celui de al doilea suspect – Osama Krayem – fara a da detalii.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa TEXT: Hotnews