ATENTATE TERORISTE PARIS: Peste 150 de PERCHEZITII in MEDIILE ISLAMISTE din FRANTA

‘Peste 150 de PERCHEZITII’ in mediile islamiste au avut loc in Franta de la ATENTATELE de vineri, a anuntat luni prim-ministrul francez, MANUEL VALLS, citat de AFP.

La Lyon au fost confiscate arme, printre care un lansator de rachete, veste antiglont, mai multe pistoale si o pusca de asalt Kalasnikov. Cinci persoane au fost retinute, potrivit unei surse apropiate de dosar.  Starea de urgenta decretata in Franta sporeste libertatea de actiune a politistilor, care au confirmat ‘zeci de perchezitii’.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS. PREMIERUL VALLS AVERTIZEAZA: TERORISTII PREGATESC SI ALTE ATACURI INDREPTATE NU DOAR IMPOTRIVA FRANTEI

‘Ne folosim de cadrul legal al starii de urgenta pentru a interoga persoane care fac parte din miscarea jihadista radicala… si pe cei care incita la ura impotriva republicii’, a declarat Valls la postul de radio RTL.  Prim-ministrul MANUEL VALLS a facut apel la francezi sa dea dovada de ‘o foarte mare vigilenta’.

‘Ii invit pe toti sa dea dovada de stapanire, prudenta si vigilenta. Da, comportamentul fiecaruia se va modifica in raport cu aceasta amenintare terorista’, a spus el.

‘Acest act de razboi, acest nou razboi, pentru ca evident in Franta nu este vorba de un razboi conventional, ne obliga la o atitudine, la o mobilizare… la o foarte mare vigilenta, la un foarte mare control, la sange rece’, a subliniat MANUEL VALLS.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS:BILANT PROVIZORIU: 132 DE MORTI, DUPA DECESUL A TREI RANITI. DOI DINTRE ATACATORI, FRANCEZI CU DOMICILIUL IN BELGIA. LIVE TEXT

‘Daesh (n.red. acronimul arab al gruparii STAT ISLAMIC) nu poate castiga acest razboi impotriva noastra, dar aceasta organizatie incearca sa ne slabeasca, sa ne divizeze, sa faca in asa fel ca francezi sa se intoarca unii impotriva altora’, a spus MANUEL VALLS.

Sursa foto: leparisien