ATENTATE TERORISTE PARIS: SALAH ABDESLAM s-a razgandit! Vrea sa fie EXTRADAT cat mai repede in Franta

Suspectul-cheie in urma ATENTATELOR TERORISTE comise in 13 noiembrie 2015 la Paris, SALAH ABDESLAM, capturat saptamana trecuta la Bruxelles, “doreste sa plece in Franta cat mai rapid posibil”, a anuntat joi avocatul sau, Sven Mary, la finalul unei audieri in fata unui tribunal de instructie belgian.

“SALAH ABDESLAM mi-a transmis dorinta sa de a pleca in Franta cat mai rapid posibil. Ma voi vedea cu judecatorul de instructie pentru a nu se mai opune acestei plecari”, a declarat Sven Mary, citat de AFP si Reuters.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS: SALAH ABDESLAM REFUZA EXTRADAREA IN FRANTA

Acesta a adaugat ca a obtinut o amanare, pana la data de 7 aprilie, a audierii sale la Camera de Consiliu belgiana, care ar urma sa se pronunte cu privire la mentinerea detentiei clientului sau.

Sven Mary a mentionat ca SALAH ABDESLAM nu era la curent cu atentatele comise marti la Bruxelles. Aflat in prezent incarcerat la Bruges, SALAH ABDESLAM urmeaza sa compara in fata instantei la Bruxelles, pe 31 martie, pentru executarea unui mandat de arestare european emis de Franta pe 24 noiembrie anul trecut.

Mandatul de arestare european permite evitarea procedurii internationale standard, extradarea, care este de multe ori mai complicata si nesigura.

Sursa foto: le parisien