ATENTATE TERORISTE PARIS: Un text ce CONDAMNA TERORISMUL va fi difuzat vineri in MOSCHEILE DIN FRANTA

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), ORGANISM REPREZENTATIV AL ISLAMULUI din aceasta tara, va difuza in circa 2.500 de MOSCHEI DIN FRANTA, in timpul PREDICII DE VINERI, un ‘TEXT SOLEMN’ care condamna ‘fara ambiguitate ORICE FORMA DE VIOLENTA SAU TERORISM’, informeaza miercuri AFP.

‘In fata crimelor oribile care au fost comise’ in 13 noiembrie la Paris si in care au fost ucisi 129 de oameni, ‘CFCM, precum si alte organizatii musulmane, cheama toate moscheile din Franta sa-si consacre predica de vineri acestor evenimente tragice, care au marcat profund comunitatea nationala’, se spune in comunicat.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE PARIS: MAREA MOSCHEE DIN PARIS A CHEMAT CETATENII MUSULMANI SA-SI ARATE SPRIJINUL FATA DE FRANTA

CFCM precizeaza ca le va difuza moscheilor ‘un text solemn, care ar putea sa le serveasca drept linie directoare pentru predica’.

‘Musulmanii din Franta vor proclama respingerea categorica si fara ambiguitate a oricarei forme de violenta sau de terorism, care constituie o negare a valorilor de pace si fraternitate promovate de islam’, noteaza CFCM. Ei ‘vor proclama, de asemenea, atasamentul lor neclintit pentru pactul republican ce ne leaga pe toti, precum si pentru valorile Frantei’, se mai spune in comunicat.

Nu in ultimul rand, ‘musulmanii vor inalta rugaciuni pentru Franta, cu toate urarile de pace si securitate pentru patrie’, cum au facut-o deja dupa atentatele care au avut loc la Paris in ianuarie, impotriva publicatiei Charlie Hebdo si impotriva un magazin evreiesc, atentate soldate cu 19 morti.

CITESTE SI: UN GRUP DE IMAMI A CANTAT IMNUL FRANCEZ IN FATA SALII BATACLAN (VIDEO)

Responsabilii marilor federatii musulmane, cu legaturi in Algeria, Maroc, Turcia, apropiate Fratilor Musulmani sau curentului pietist Tablich, au condamnat in unanimitate ‘barbaria’ ATENTATELOR DE LA PARIS.

Marea Moschee din Paris, simbolul vreme de aproape un secol al prezentei islamului in Franta, a chemat la o reuniune a musulmanilor, vineri, la orele 13:00 GMT.

Sursa foto: huffingtonpost