Atentatul sinucigas din KUWEIT a fost comis de un SAUDIT

ATENTATUL SINUCIGAS de vineri impotriva moscheii siite din KUWAIT, soldat cu 26 morti si 227 de raniti, a fost comis de un cetatean SAUDIT, a informat duminica Ministerul de Interne kuweitian, relateaza AFP si Reuters.

Intr-un comunicat publicat de agentia de presa oficiala KUNA, ministerul l-a identificat pe atacator ca fiind Fahd Suleiman Abdel Mohsen al-Qabaa. Potrivit ministerului, barbatul a sosit in Kuweit cu avionul vineri dimineata, in ziua comiterii atacului.

Atentatul sinucigas de vineri a fost primul de acest gen comis in micul stat din Golf in care siiti reprezinta circa 30% din populatie.

Agentia KUNA a informat sambata ca politia l-a retinut pe soferul masinii care l-a condus pe atacatorul sinucigas la moscheea Al-Imam Al-Sadeq din capitala Kuweit unde sauditul a comis atacul, in timpul rugaciunii saptamanale care avea loc acolo, in a doua vineri din luna sacra a Ramadanului.

Gruparea ultraradicala sunita Statul Islamic, care ii considera pe siiti “eretici”, a revendicat imediat responsabilitatea atacului de vineri, primul din Kuweit comis de aceasta grupare.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC (SI): atacul din Tunisia a vizat “CUIBURI ALE DESFRANARII si VICIULUI”

*sursa foto: nytimes.com