Atentatul terorist dejucat din Franta: Un al doilea suspect, retinut si pus sub acuzare in Bruxelles

Procurorii belgieni au inculpat un al doilea suspect retinut in Bruxelles in cadrul anchetei privind proiectul de atentat de amploare dejucat joi in Franta, a anuntat, duminica, procurorul federal, citat de AFP.

Abderamane A. a fost arestat iar autoritatile belgiene au decis sambata ca barbatul sa ramana in arest pentru inca 24 de ore. Acesta a fost pus sub acuzare pentru “participare la activitatile unei grupari teroriste”.

Sambata, parchetul federal a anuntat inculparea in Belgia a unui prim suspect, Rabah N., in acest dosar franco-belgian, distinct de atacurile de la Bruxelles de saptamana aceasta.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE BRUXELLES: STATUL ISLAMIC AVERTIZEAZA ca este doar INCEPUTUL!

Abderamane A., caruia parchetul nu i-a facut public intregul nume, a fost ranit in picior in cadrul operatiunii ce a dus la capturarea sa, vineri, intr-o statie de tramvai din capitala belgiana.

El a fost arestat pentru ca ar avea legaturi cu Reda Kriket,

Franta a anuntat ca a dejucat un proiect pentru un atentat de amploare, “in stadiu avansat” in Franta, arestandu-l joi pe francezul Reda Kriket, in varsta de 34 de ani. In apartamentul sau localizat intr-o suburbie a Parisului au fost descoperiti explozibili si arme.

CITESTE SI: ATENTATE TERORISTE BRUXELLES. Al treilea JIHADIST de la aeroportul ZAVENTEM, CAPTURAT

Kriket a fost condamnat anterior la 10 ani de inchisoare intr-un dosar ce viza o filiera terorista din Siria, in care era vizat si Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor din Paris, condamnat in lipsa.

Arestarea preventiva a lui Kriker in Franta ar putea ramane in vigoare pana luni sau miercuri in cazul amenintarii unui atentat iminent sau din necesitati de cooperare internationala, precizeaza AFP.

Sursa foto: AFP