Atenție fumători! Philip Morris vrea să renunțe total la producția de țigări clasice

Producătorul de tigarete Philip Morris Internațional vrea că, în timp, să renunțe la producția țigărilor clasice și le recomandă fumătorilor să folosească în locul acestora opțiuni mai puțin riscante, de exemplu, țigările electronice sau dispozitive care încălzesc tutunul comparativ cu fumul de țigară inhalat, cum este și iQOS, a declarat vicepreședintele responsabil cu comunicarea publică și științifică al Philip Morris Internațional, Moira Gilchrist.

“Vrem că, în timp, să renunțăm complet la producția țigărilor clasice și că fumătorii să folosească produse mai puțin riscante. Pentru că ne dorim că fumătorii să opteze pentru variante mai puțin periculoase pentru ei. Avem deja drept exemplu Japonia, unde un procent foarte mare de fumători a renunțat la țigările clasice în favoarea iQOS”, a declarat vicepreședintele Moira Gilchrist pentru News.ro. Această spune că, de exemplu în Marea Britanie, numărul fumătorilor care optează pentru țigări electronice sau tutun încălzit în locul celor clasice a crescut.

Produsul iQOS, prezent în România de peste doi ani, a fost lansat până acum în peste 38 de piețe, iar numărul de utilizatori a depășit cinci milioane. În România, un număr de 120.000 de fumători au trecut la produsele din tutun încălzit, precum iQOS.

“În sectorul tutunului, cei mai mulți sunt de părere că ar trebui să se opteze pentru variante mai puțîn periculoase. Tehnologia deja există. Noi suntem preocupați de faptul că tinerii nu ar trebui să folosească țigările clasice absolut deloc. De aceea, noi precizăm toate aceste aspecte în toate reclamele noastre”, adaugă ea.

În fiecare an, circa 5% dintre fumătorii renunta la fumat

Moira Gilchrist subliniază că, în prezent, miliarde de oameni din întreagă lume fumează. “Este foarte important să le comunicăm fumătorilor că au și variante mai bune, mai puțîn dăunătoare. Nu cerem să ni se permită reclame și la TV, dar solicităm să le putem comunica fumătorilor că au și aceste variante, de exemplu țigările electronice sau produsele din tutun încălzit. Studiile științifice efectuate arată că acestea din urmă sunt oricând o varianta mai bună decât țigaretele clasice”, spune ea.

La rândul sau, reprezentantul Universitățîi din Louisville, SUA, Brad Rodu, profesor de medicină de origine română, spune că unui fumător ii este extrem de dificil să renunțe la fumat.

“În fiecare an, circa 5% dintre fumătorii renunta la fumat. Dar uneori ei renunta și apoi se apucă iar. Dar este extrem de greu să renunțe definitiv la fumat. Soluția pentru aceștia care nu pot renunta este să aleagă produse care nu ard tutunul.

Nicotină creează dependență la fel ca și cofeina. Fumatul este cel care ucide. Însă fumătorii pot trece la țigări electronice sau la produse care încălzesc tutunul”, a declarat profesorul Brad Rodu.

În România sunt circa 5 milioane fumători

Acesta subliniază că în România țigările electronice nu prezintă așa mare interes. “Dar acum există produse care încălzesc și nu ard tutunul, cum este cazul iQOS. Această este o opțiune mai puțîn nocivă. Fumătorii încearcă diverse metode că să se lase de fumat, de exemplu terapie în grup sau hipnoză, dar este foarte dificil”, explică el.

Datele Philip Morris Internațional arată că în România sunt circa 5 milioane fumători. Astfel, România este printre primele zece țări din UE după numărul de fumători raportat la populație.

Sursă foto: realitatea