Atentie la cealalta femeie! De ce prefera barbatii amantele in locul sotiilor

Iti cunosti foarte bine partenerul de viata. Sunteti de ceva ani impreuna si stii ca este un barbat serios si responsabil, care nu intoarce capul dupa orice fusta. De aceea, nu te astepti la nicio surpriza.

Dar statisticile arata ca majoritatea barbatilor au cel putin o aventura in viata, chiar daca nu reproseaza mare lucru partenerei de viata. De cele mai multe ori, este suficient sa existe un context favorabil, in care un rol major il joaca vulnerabilitatea lui si disponibilitatea celeilalte femei. Ea nu este neaparat mai frumoasa, mai destepta, mai… sau mai… decat tine. Este altceva…

CITESTE SI:Ce observa un barbat la femeia cu care face sex?

Ea il asculta
Viata de familie este plina de responsabilitati si treptat, grijile si preocuparile cotidiene incep sa-i apese atat de mult pe parteneri, incat nu mai comunica eficient. Poate ca esti prea ocupata si uiti sa-l mai intrebi ce a facut peste zi sau cum se simte.

Dar este intotdeauna altcineva care are timp sa o faca. Exista destui barbati care nu se implica intr-o aventura pentru ca doresc sex, ci doar pentru ca cealalta femeie le asculta problemele. Mai mult, este dispusa sa ii ajute cu sfaturi sau cu relatii. Este atenta la nevoile lor si stie cum sa mentina comunicarea.

Partenerul tau, care obisnuia sa ti se destainuie, va gasi o alta femeie care sa-l asculte, daca tu nu vei mai avea timp sa o faci. Ea il considera intotdeauna interesant si amuzant, nu il critica si nu il ironizeaza. Este un context foarte potrivit pentru inceperea unei aventuri, iar el nici macar nu-si va da seama foarte bine de asta…

Ea este disponibila emotional
Pierderea sentimentului de libertate personala si inmultirea responsabilitatilor pot fi frustrante pentru un barbat. Daca la acestea se adauga si sentimentul ca este exclus emotional, prima reactie a partenerului tau va fi tendinta catre o alta relatie, mai deschisa emotional si mai libera de responsabilitati.

Asemenea momente sunt foarte probabile cand apare un copil. Relatia dintre mama si copil, mai ales in primul an, este atat de stransa si da senzatia unui univers atat de inchis, incat majoritatea barbatilor se simt exclusi. Partenerul tau, confruntat si cu rolul de tata, pe langa cel de sot, va cauta instinctiv un context in care sa se simta din nou cel mai important pe plan afectiv.

O femeie singura, libera de alte responsabilitati emotionale si care nu cere in mod deschis asumarea unor responsabilitati, este o ocazie ideala pentru ca el sa recapete senzatia ca este cel mai important in viata altcuiva.

Ea este mereu disponibila sexual
Intr-o relatie de lunga durata, dupa incheierea perioadei de idila, rutina sexuala sau scaderea libidoului unuia dintre parteneri este o mare capcana. Nu numai pentru femei actul sexual are conotatii emotionale. Sunt multi barbati pentru care a face dragoste cu partenera de viata este o modalitate de consolidare a intimitatii in cuplu. Daca sunt refuzati, iau acest lucru ca pe o jignire personala.

Daca nu va gasi in cuplu implinirea sexuala de care are nevoie, partenerul tau va cauta o alta femeie, care va fi disponibila sexual.

CITESTE SI: Top 4 lucruri pe care barbatii le vor in pat, dar le e RUSINE sa spuna

Pe cealalta nu o doare capul seara; nu sta pana tarziu sa frece faianta sau sa adoarma copilul; nu sare din pat dimineata ca sa fuga spre bucatarie; este dispusa la noi experiente erotice; nu doarme intr-o pijama lalaie; este tot timpul parfumata si cocheta. Mai ales, ea il face sa se simta dorit si stie sa mentina intimitatea, chiar si numai cu o privire.

 Sursa:avantaje.ro