Atentie la reclamele de pe site-uri ! 7% dintre reclame contin virusi

Un studiu arata ca in 2014 se vor inmulti infectiile prin reclame postate pe site-uri legitime.

Circa 7% dintre reclamele afisate pe website-uri legitime directioneaza utilizatorii catre pagini ce contin virusi, le livreaza acestora mesaje frauduloase, spam sau mesaje de tip phishing, arata un studiu Bitdefender realizat pe 70.000 de bannere cu reclame, afisate pe aproximativ 150.000 de pagini web.

Pentru a selecta reclamele, echipa de cercetare a scanat motoarele de cautare dupa 50 de termeni precum filme gratis, muzica gratis, jocuri, torenti, download gratis, slabeste acum, castiga bani de acasa, termeni pe care utilizatorii ii cauta frecvent.

Citeste si: Yahoo! a fost vizat de un nou atac informatic

’’In 2014 ne asteptam ca escrocii sa exploateze din ce in ce mai mult reclamele pentru a livra utilizatorilor malware sau pentru a-i pacali sa intre in diverse jocuri prin care pierd bani. Milioane de utilizatori de peste tot din lume sunt expusi astfel infectiilor cu virusi, mesajelor frauduloase sau celor spam. Un exemplu al efectelor pe care acest fenomen le-ar putea avea il reprezinta incidentul in care a fost implicat acum trei saptamani portalul Yahoo!’’, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Sursa foto: drmedia.ro