Atenție primari! Coaliția PSD-ALDE pregătește o lovitură grea pentru aleșii locali

Primarii au primit o veste proastă exact înaintea Sărbătorilor de Iarnă, informează știripesurse.ro. Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că PSD și ALDE nu sunt de acord cu amendamentul trecut în Comisia de Buget la Legea bugetului de stat pe 2018 prin care se transferă 100% din banii colectați din impozitul pe venit către Unitățile Administrativ Teritoriale.

”Acel amendament a trecut în comisie, dar nu cred că va avea susținere în plen. Majoritatea parlamentară nu va susține un astfel de amendament. Deoarece va crea o gaură foarte mare la Bugetul de Stat, ceea ce este inacceptabil”, a declarat Tăriceanu.

În Comisiile de Buget Finanțe a trecut un amendament prin care 100% din banii colectați din impozitul pe venit ajung la Unitățile Administrativ Teritoriale. În varianta Guvernului doar 71,5% din acești bani ajungeau la UAT-uri, însă primarii s-au plâns de faptul că la acest procent li se reduc drastic bugetele. Amendamentul a fost depus de către cei de la UDMR și susținut împreună cu PNL, USR și PMP în Comisiile de Buget Finanțe.

Sursă foto: evz