Atentie, risc de INUNDATII! Hidrologii au emis COD GALBEN pentru sudul si vestul tarii

Hidrologii au emis, miercuri, Cod Galben de INUNDATII, valabil pentru sudul si sud-vestul Romaniei. Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) precizeaza, intr-un comunicat transmis Mondo News, ca atentionarea hidrologica este valabila incepand de miercuri, ora 20,00, pana vineri la ora 18.00.

Bazinele hidrografice afectate sunt Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiul mijlociu si inferior, afluentii Oltului inferior. Astfel, codul galben va afecta judetele Caras-Severin, Gorj, Dolj, Mehedinti, Olt si Valcea.

Vezi aici atentionarea METEO emisa de ANM, valabila pana joi seara

Hidrologii atentioneaza ca sunt vizate cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore.

“Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluentii de grad inferior ai acestor rauri si pe cursurile de apa necadastrate. Izolat, cresteri importante de debite cu situarea nivelurilor in jurul cotelor de atentie se pot produce si pe alte rauri mici din sudul si estul tarii”, se mai arata in documentul transmis la redactie.

Citeste si: Prognoza meteo pentru Sarbatorile de Paste

Reamintim ca Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, tot miercuri, o atentionare Cod Galben de ploi abundente si ninsori in zona montana, valabila in 7 judete din Oltenia si sudul Banatului, incepand de miercuri seara, de la ora 18,00 pana joi, la ora 20,00. Judetele afectate de ploi insemnate cantitativ sunt Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Olt, Dolj, Valcea si jumatatea judetului Arges.