ATENTIE, SOFERI! Date Infotrafic – Cum se circula pe drumurile din tara

DRUMURI INCHISE, VISCOLUL BLOCHEAZA ROMANIA, SAPTE JUDETE, TRAFIC AERIAN INGREUNAT, TRENURI ANULATE, IARNA, IANUARIE 2017

Precipitatiile sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare au ingreunat circulatia rutiera in mai multe zone din tara. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, marti seara, se circula in conditii de iarna pe drumurile nationale care strabat Carpatii Orientali, stratul de zapada, in amestec cu material antiderapant, masurand, pe alocuri, intre unu si trei centimetri De asemenea, din cauza cetii dense erau suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra, iar o  sectie de cale ferata pe distanta Rosiorii de Vede – Alexandria a fost inchisa.

Politistii rutieri ii roaga pe soferi sa circule cu atentie pe autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti! Ploua torential, iar la kilometrul 56 s-a acumulat apa pe benzile numarul 2, in ambele sensuri, existand risc de acvaplanare. Preventiv, in zona actioneaza un echipaj de politie, care adreseasa conducatorilor auto semnale de reducere a vitezei.

In judetul Olt, se circula ingreunat pe DN54 , pe portiunea kilometrica3+150-3+180 de metri, la iesirea din Caracal catre Corabia, din cauza apei acumulate pe carosabil in urma ploii, aceasta masurand intre 3 si 10 centimetri. Pe acelasi drum national, in zona kilometrului 12+400, in apropiere de Vladila, apa masoara circa 5 centimetri. De asemenea, pe DN64 , la kilometrul 2, la iesirea dinCaracal catre Dobrosloveni, apa acumulata pe carosabil masoara aproximativ 2 centimetri pe una dintre benzile de circulatie, pe o distanta de 50 de metri.

Mondo News iti recomanda si: BUCURESTIUL SI 31 DE JUDETE SE AFLA SUB COD GALBEN DE NINSORI, POLEI SI VISCOL

In judetul Constanta, inclusiv pe autostrazile A2 si A4 , se circula in conditii de ceata, vizibilitatea fiind de aproximativ 100-150 de metri.

Avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cu cod galben referitoare la precipitatii sub forma de ploaie, burnita, lapovita si ninsoare, valabila pana maine la ora 10:00, centrul Infotrafic le recomanda conducatorilor auto sa ruleze cu viteza adaptata si sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarna. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca ploaia indeparteaza materialul antiderapant, existand risc de formare a poleiului.

Conform informatiilor primite de la Serviciul de Politie Transporturi Maritime, din cauza cetii dense sunt suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra.

De asemenea, Sectia Regionala de Politie Transporturi Craiova informeaza ca sectia de cale ferata 909 Rosiorii de Vede – Alexandria fost inchisa pe raza comunei teleormanene Plosca. Pentru a se reduce riscul de inundare a unei zone locuite, au fost create brese in terasamentul caii ferate.