ATENTIE SOFERI! Incep lucrarile de MODERNIZARE la CENTURA RUTIERA a CAPITALEI

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, proceduri suplimentare de expropriere pentru o suprafata de de 78.777 metri patrati de teren si a alocat 14 milioane de lei pentru plata exproprierilor, in incercarea de a grabi lucrarile de modernizare ale CENTURII NORD a CAPITALEI, blocate in prezent la capetele dinspre A1 si A2.

Exproprierile au fost aprobate printr-o Hotarare de Guvern. In total vor fi expropriate 256 de imobile, iar hotararea aloca fondurile necesare pentru despagubirea proprietarilor. Banii vor fi platiti prin Ministerului Transporturilor, informeaza Newsro.

“Imobilele se afla pe Centura Municipiului Bucuresti intre A1 (Autostrada Bucuresti-Pitesti) km 55+465 si DN7 (Pasaj Chitila) si DN2 – A2, pe raza localitatilor Chiajna, Chitila, Dragomiresti-Vale, Afumati, Pantelimon, Dobroesti, Cernica, Glina din judetul Ilfov si Sector 1 din municipiul Bucuresti si sunt detinute de 256 de persoane fizice si juridice”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

CITESTE SI: ACTELE NORMATIVE APROBATE DE GUVERN IN SEDINTA DE MIERCURI

Lipsa unei centuri care sa faca fata traficului este una dintre marile probleme ale Capitalei, semnalata de transportatori, dar si de soferii simpli.

Noua CENTURA a CAPITALEI la nivel de autostrada va fi contruita in doua etape si va fi finalizata in intregime pana in anul 2030, a declarat, recent, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Marcel Bolos.

Pana atunci, soferii sunt obligati sa circule pe actuala CENTURA a CAPITALEI, una dintre soselele cu cel mai mare trafic din Capitala. Aceasta este un inel rutier in jurul Bucurestiului cu cate o banda pe sens si treceri la acelasi nivel, ceea ce creeaza mari blocaje ale traficului.

In prezent, doar o portiune de circa 20 de kilometri din partea de nord a CENTURII CAPITALEI, intre Chitila si Voluntari, a fost largita la doua benzi pe sens, iar pe alte cateva portiuni, lucrarile au fost demarate, dar au intarzieri mari.

Sursa foto: REALITATEA