Atentie, soferi! INFOTRAFIC informeaza ca se circula in coloana pe DN1 de la Brasov spre Bucuresti

Atentie, soferi, se circula in coloana pe Valea Prahovei. Centrul INFOTRAFIC informeaza, intr-un comunicat transmis Mondo News, ca traficul este aglomerat la orele pranzului pe DN1 pe Valea Prahovei la Azuga, Busteni si intersectia cu DN73A Rasnov-Predeal.

Astfel, traficul rutier pe DN1, pe Valea Prahovei, se desfasura in coloana duminica dupa-amiaza, pe sensul de mers Brasov – Bucuresti la Azuga, la intrarea in Busteni si la intersectia cu DN73A Rasnov – Predeal. Pentru a evita aglomeratia, soferii sunt sfatuiti de politistii rutieri sa circule pe DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti.

De asemenea, soferii care pornesc din zona Bran — Moieciu sunt sfatuiti sa foloseasca urmatoarele rute alternative: DN73 Rasnov — Rucar — Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat — Targoviste, DN71 Targoviste — Baldana, DN7 Baldana — Bucuresti;DN73 Rasnov — Rucar — Pitesti, A1 Pitesti — Bucuresti.

Mondo News iti recomanda si: ANM a emis Cod Portocaliu de ploi si vijelii

Totodata, intrucat partea carosabila este umeda, conducatorilor auto li se recomanda rularea cu viteza redusa si marirea distantei in mers intre autovehicule, mai precizeaza centrul INFOTRAFIC.

In judetul Valcea, pe DN7A Voineasa – Brezoi, in zona localitatii Valea Macesului, la kilometrul 32+250 de metri, duminica dimineata s-a produs o viitura care a acoperit partea carosabila, blocand circulatia pentru aproximativ o jumatate de ora. In jurul orei 6:00 traficul rutier a fost reluat pe o banda, iar de la ora 6:45 se circula normal.

RESTRICTII IN TRAFIC IN BUCURESTI

Soferii trebuie sa stie si faptul ca incepand cu ora 12:45, cu prilejul desfasurarii unui maraton organizat in scop caritabil, circulatia rutiera a fost restrictionata pe unele artere din municipiul Bucuresti si pe doua drumuri nationale, dupa cum urmeaza:

• soseaua Dudesti – Pantelimon, intre bulevardul Basarabia si soseaua Garii Catelu;
• soseaua Garii Catelu, intre soseaua Pantelimon si strada Cicoarei;
• soseaua Pantelimon, de la intersectia cu soseaua Vergului pana la intrarea pe DN 3;
• DN 3 intre localitatile Pantelimon si Lehliu-Gara;
• DN 3A intre localitatile Lehliu-Gara si Dragalina.

Citeste si: Hidrologii au emis o avertizare de inundatii pentru aceste zile. VEZI HARTA

Masura inchiderii circulatiei a fost aplicata de catre politisti etapizat, pe tronsoane, in functie de ritmul avansarii grupelor de alergatori. Organizatorii apreciaza ca maratonul se va incheia in jurul orei 18:00.

In judetul Gorj, pe DN66 Bumbesti Jiu – Petrosani, in perioada 30 aprilie, ora 18:00 – 5 mai, ora 8:00, circulatia se desfasoara in regim de santier, in unele zone pe o banda, cu ajutorul semafoarelor, fiind ridicate restrictiile impuse de luni pana sambata, in intervalul orar 6:00-20:30.

De asemenea, in perioada 29 aprilie, ora 14:00 – 6 mai, ora 8:00, circulatia rutiera pe podul de la Agigea (DN 39, judetul Constanta) se desfasoara pe trei benzi (2+1), in ambele directii de deplasare, pe toata lungimea podului, in functie de volumul de trafic inregistrat. in aceasta perioada, pe pod va fi permisa circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone si a mijloacelor de transport persoane a caror masa totala maxima autorizata depaseste 5 tone.

ATENTIE PE A1 SI A2

Astazi este de asteptat ca traficul rutier sa se intensifice pe principalele drumuri nationale, in primul rand pe cele care duc catre Bucuresti, dar si pe autostrazile A1 si A2. Avand in vedere ca vremea este ploioasa, este de asteptat ca pe DN1, pe Valea Prahovei, varful de trafic sa fie in jurul orei 12:00, cand numerosi turisti vor pleca din statiunile montane. in cazul in care se vor forma coloane de autovehicule, politistii le recomanda conducatorilor auto care le incheie sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa franeze din timp.

De asemenea, avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cu cod portocaliu si o atentionare cu cod galben (in vigoare pana maine, la ora 9:00), referitoare la instabilitate atmosferica, soferii sunt sfatuiti sa ruleze cu viteza redusa, sa foloseasca luminile de intalnire, sa mareasca distanta in mers si sa ia in calcul posibilitatea producerii fenomenului de acvaplanare.