Atentie! Somonul din Norvegia este periculos!

Somonul din Norvegia este periculos pentru sanatate, a admis recent Guvernul acestei tari, dupa mai multi ani de polemici si avertizari transmise de diverse organizatii de sanatate, anunta Maxi Sciences.

Oficialii norvegieni au recunoscut recent ca somonul de crescatorie din aceasta tara ar putea fi periculos in special pentru copii, adolescenti si pentru femeile insarcinate.

Publicatia norvegiana “VG” a atras atentia in acest de mai multe ori, insa abia acum autoritatile sanitare norvegiene au recunoscut oficial ca somonul de crescatorie din aceasta tara este periculos pentru sanatate.

Mai ales persoanele sensibile au fost sfatuite sa reduca sau chiar sa inceteze sa consume somon norvegian. Si asta pentru ca acest tip de peste vine in contact cu produse chimice riscante pentru sanatate.

“Poluantii gasiti in somonul de crescatorie afecteaza negativ dezvoltarea cerebrala, fiind asociati cu autismul, cu hiperactivitatea si cu un coeficient de inteligenta scazut”, afirma Anne-Lise Bjorke Monsen, specialist la laboratorul de biochimie clinica din Bergen.

Norvegia a furnizat, anul trecut, 60% din productia mondiala de somon. Rusia a incetat sa mai importe somon norvegian inca din 2006, ca masura de precautie.

Foto: descopera.ro