ATENTIE TAROM! ATERIZEAZA CORPUL DE CONTROL de la MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Noul ministru al Transporturilor, DAN COSTESCU,  a trimis Corpul de Control la compania nationala de transport aerian TAROM, pentru a verifica motivele pentru care avioane ale operatorului au fost oprite la sol.

“Corpul de Control, asa cum il vad eu, nu este un element coercitiv, este un instrument administrativ la dispozitia ministrului pentru a se informa despre anumite structuri. Faptul ca acest corp de control merge acolo, corpul de audit merge acolo sau ca alti specialisti, secretari de stat merg si se informeaza si fac analize si sinteze pe care apoi mi le prezinta nu inseamna ca avem un aparat represiv. Este un aparat de informare, administrativ.

El a avut o multime de misiuni, incepand de la deszapezire, plecand pe constatare, motive tehnice la flota TAROM, pentru care au imobilizari la sol sau altfel de actiuni de acest fel, ei le vor face regulat, vor raporta si pe baza lor si a analizei de management, pentru ca fiecare dintre ei are o anumita specialitate, merge pe lucrurile pe care le cunoaate. Evident ca in procesul de management avem si aspecte economice, si de organizare, si de disciplina. Ei sunt mai mult pe partea de disciplina, pentru celelalte aspecte avem alte instrumente la dispozitie”, a declarat Costescu intr-un interviu pentru Mediafax.

CITESTE SI: NOUL DIRECTOR TAROM: APROAPE 40% DINTRE ANGAJATI SUNT RUDE!

Reprezentantii companiei aeriene au spus ca au fost inregistrate probleme analizate de Corpul de Control, dar in prezent compania nu mai are avioane imobilizate la sol.

Flota TAROM este compusa din 23 de avioane: 9 ATR-uri, 8 Boeing si 6 Airbus, jumatate din aceasta avand peste 20 de ani vechime, opereaza in peste 50 de destinatii, are peste 2.000 de angajati si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

TAROM estimeaza pentru acest an pierderi de 49 milioane lei, de la 110 milioane lei anul trecut.

Sursa foto: realitatea